divendres, 18 d’abril del 2008

TRIPARTIT 2 , TERRES DE L’EBRE 0 (II)

Quina és la millor època de l’any per l’inici de les obres de transvasament de l’Ebre algú ho sap ? Doncs el tècnics de medi ambient tampoc. Pel que diuen els pagesos ara els camps estant negats d’aigua i encara s’ha collir.

El famós, EL MINI TRANSVASSAMENT A BARCELONA serà de 50 hm3 a l’any que avui ha aprovat el consell de Ministres d’espanya. El pantà de Sant Ponç de Clariana dels Cardener, té una capacitat Ple, de 24 hm3, podeu consultar aquestes dades a : http://es.wikipedia.org/wiki/Embalse_de_San_Pon%C3%A7
es a dir dues vegades cada any, tot el Pantà de Sant Ponç Ple fins d’alt. Si això no és un transvasament que vingui Déu i o vegi. No m’estranya que alguns militants d’Iniciativa de les Terres de l’Erbre, es tallin les venes (en sentit figurat) i a més demanin la dimissió del conseller Baltasar.

Com podeu ser tant i tant pocavergonyes de dir que és una captació puntual d’aigua ? Com negarà el govern de l’estat l’aigua a València, Múrcia, Almería, etc.. que els dirà ?

Sembla impossible però el segon Tripartit és encara més desgraciat que el primer, qui ens ho havia de dir !.

Però tranquils la culpa de tot el que ha passat i del que passarà és, sobretot dels 23 d’anys del govern de convergència i Unió !!

Ai, Ai, compte, que alguns encara estan encegats amb la demagògia i no saben veure el camí.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La postura per part de CiU ha estat ben clara des d'un principi, si al PHN. per enviar aigua a Valencia i Murcia pq puguin regar els camps de golf i terra mítica, i sí al trasvassament del Roine, cosa que els regants francesos no volen sentir ni parlar d'aixó!!! i si no llegeiu Le Monde del passa dimecres. COm podem demanar captar aigua d'un ríu estranger si els seus propietaris estan en contra?
I quan arribiraria aquesta aigua? al 2010? peró quina solució es la que dona CiU per abastir d'aigua a la provinacia de bcn aquesta tardor? encara no he sentit res al respecte.
Per tant Sr Marquillas, no faci demagogia. Per cert, al respecte de subvencions per la industria en estalvi de l'aigua, entri a la web del cedem, allà, en titulars, ho podrà veure.

Ramon Marquillas ha dit...

La postura de CiU va ser escoltar i moderar una imposició del PP davant d'una necessitat d'aigua per Barcelona. El PSOE tenia un
(PHN) igual o pitjor del Sr. José Borrell. Sap qui és no ?
Vostè que parla de l'aigua del Roine, l'estat francès està disposat al diàleg , que jo sàpiga fins avui no ha dit no al transvasament. Per cert segons vostè qui són els propietaris del riu,els veïns,l'estat, qui ?
Per cert l'aigua que s'enviarà a Barcelona i àrea metropolitana i no la província, és bàsicament per l'industria, pels hotels, i en molt menor necessitat, pel consum humà.
EL CEDEM és (Centro estudios para el desarrollo de la mujer), Suposo que en una fase més de la seva ignorància és deu voler referir al CIDEM del Conseller Huguet, Fa dies que m'espero amb la cadira, que tinguin un duro per pagar-me, no es preocupi si un dia cobro ja li faré saber..
El problema puntual a la sequera de l'aigua i la seguera política , ja va donar-li el seu conseller SR. Baltasar, portar-la en tren, en vaixell, en bicicleta, aprofitar el bicing.O bé això eren bajanades d'un conseller ?
El problema de consciència que teniu és que sou uns incoherents i això us fa mal.
Vosaltres sou d'aquells que us heu passat la vida dient no ha tot i ara la realitat que volíeu fer d'esquerres us fa fer política de dretes.
Cordialment,
Ramon Marquillas i Sala

Anònim ha dit...

moderar? en què???
Sembla Sr. Marquilles que tè paraules per maquillar-ho tot!!! Com quan era regidor a l'ajuntament de Sant Joan en l'afer de la presó, demanant la dimissió de l'alcalde de Sant Joan, del PSC; mentres, vosté governant del bracet d'aquest al Consell Comarcal. Coherent va ser el seu company de partit, l'alcalde de Sant Fruitós, ell si va dimitir del consell, cosa que vosté no, i a sobre vol donar lliçons de coherencia!!!!!

Merce Gomez i Vila
Navarcles

Ramon Marquillas ha dit...

Del tema de presó, ja n'he parlat moltes vegades.
Totes les mocions que varem fer i aprovar al consell comarcal,i cal dir que sense cap competència sobre el tema, varen fer-se per unanimitat i van ser per demanar un nou emplaçament, i no precisament al costat com s'ha fet finalment. A més li recordo que ERC està al govern i al seu local de la Plaça Major de Manresa té penjat EL NO A LA PRESÓ. De totes maneres aquell que volia defensar el valor del sòl agrícola dels terrenys de les Torres, tampoc s'hi van oposar, alhora de fer la presó. Per més indicis era i és soci del que la va fer.

Suposo que vostès ara surten amb el tema de la presó, és clar que parlar ara d'aigua de coherència, de muntar plataformes, etc, ara ja no cal.
Ja tenim la menjadora i un bon sou ara fer bondat no fos cas que el Sr. Montilla s'enfadés, que us deixaria a l'atur.

Mireu, això que ara us passa amb l'aigua, el quart cinturó, etc.. D'aquí quatre dies us passarà amb les central nuclears. Us heu passat la vida dient, no i després direu que sí, tot és qüestió de temps.
Si voleu llum a casa serà així.. per molt que us afecti la consciència.
Per la meva banda, he estat, estic i estaré molt tranquil, no cal que pateixi.
Moltes gràcies pe la difusió del meu Bloc.
Ben Cordialment,

Ramon Marquillas i Sala