dimecres, 9 d’abril del 2008

Sequera agònica


D’aquí pocs temps un enciam valdrà 3 euros (ara ja en cobren 1), no és cap broma. Segons els experts en alimentació els preus no baixaran, de cap manera i els luxes en del futur no molt llunya, seran poder menjar : pollastre, enciam i patates. És lògic si a més a la situació de Catalunya li afegim que no tenim aigua. Els pagesos poc regaran, i poca cosa produirà la terra. En aquests moments el regadiu de Manresa ja només disposa d’aigua dos dies a la setmana, la resta d’aigua s’ha d’estalviar per enviar-la tota cap a Barcelona.
Trobo però absurd, que les piscines públiques municipals no puguin obrir, crec que és una bajanada com una catedral, que es prohibeixi als particular ho entenc i té sentit. Que farem aquest any portar els nens a rebolcar-se pels rostolls ?

Sembla que el sector de la jardineria està a punt de perdre 2000 llocs de treball directe, donat que ningú farà el manteniment del jardí si no el pots regar, com és clar.

El sector de les empreses de socorristes (vigilants de piscines) obligatoris en totes les piscines d’unes determinades dimensions, tant siguin públiques com privades, també podria deixar sense feina uns milers treballadors aquest estiu. Ja ho veieu governar no és tant fàcil, com algú del tripartit es pensava.


Aquest bloc està disponible en versió espanyola, anglesa i francesa. només cal que “cliqueu” la traducció automàtica que trobareu en aquesta pàgina a la dreta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No entenc per què
en el nostre país utilitzem aigua potable per dutxar-nos i netejar. El 14% de l'aigua del món és potable, i nosaltres tirant-la.

L'altra cosa que crec, a raó del que has escrit, és que no trobo just que una regió, els ciutadans de la regió no puguin anar a una piscina municipal.
Primer, que s'espavil·lin amb els problemes privats, perquè seguramente que molta gent tindrà la seva piscineta ben plena i el seu jardinet ben verd, i els camps de golf seguiran malbaratant una quantitat d'aigua increïble, mentre que la resta no es podem anar ni a la piscina municipal.

Això per què és, perque no dóna tants beneficis?

Evidentment, els camps de golf donen molt benefici, però qui ha de sembrar patates i hortalisses, cada dia ho té més negre per poder produïr sense augmentar més els costos que té.

salud!