divendres, 4 d’abril del 2008

Baltasar (que Déu t’escolti)

Fa un parell de dies, anava cap a casa en cotxe i vaig sentir per la ràdio el conseller de medi ambient, que explicava que va assistir al funeral del Pare Cassià Mª Just, a la Basílica de Montserrat, i va encomanar-se a la Mare de Déu, perquè fes alguna cosa per la sequera. Tot i reconèixer que és agnòstic, va pregar a la Mare de Déu. Això amb recorda aquella gent que tot i reconeixes agnòstics, porten l’estampa d’un Sant o una medalla, o beneeix el cotxe per Sant Cristòfol, etc. Aquesta és una Fe d’anada i tornada, de posar i treure, va molt bé. Fa anys va morir un comunista d’aquells de tota la vida, anticlerical i menjacapellans, etc. Ara no puc explicar més. Quan va morir van fer un enterrament a l’església, que va deixar-me corprès, mut, bocabadat i d’una peça. Qui ho havia de dir... I és que molt dir, però al final, no fos cas que.......

Jo em pregunto, però a més de pregar a la Mare de Déu, podríem fer alguna cosa? Com exemple: començar avui a estalviar aigua a l’àrea Metropolitana de Barcelona, i no cal espera que comencin les restriccions. No teniu cap idea millor, que muntar una canonada d’aigua amb un cost de més de 40 milions d’euros per un mesos, per fer un transvasament (captació puntual o punxada, com li agrada dir al conseller). No serà, que ens governa gent sense idees, sense projecte de país, sense encert, sense nord i el més fotut amb poca intel·ligència.

No serà, que els partits que avui són al govern, es van passar de rosca contra al “Plan Hidròlogico Nacional”, i ara no saben ni per on sortir-se’n? Qui eren aquells que tiraven pedres i trencaven els vidres dels local del PP i CiU a les terres de l’Ebre ? Quina poca memòria que tenen alguns, no ? Ara resultarà, que per portar aigua a Barcelona tot s’hi val, com quedem? Ressuscitarà el PSOE el Pla Hidrològic “Nacional”? Tornaran a sortir al carrer els de canonada, amb nus ? Tornaran a dir allò de “lo riu és vida” ? Ara ja no cal ?

Això si, el sr. conseller, treballarà per que la seva família o com mínim la seva filla no passi set, amb un sou, mòdic, de 60.000 euros (que és un salari força digne), és 1.000 eurista (gairebé setmanal). Per cert, no se pas de quin partit deu ser aquest conseller ? segur que és el PP !

Compte, que alguns encara estan encegats amb la demagògia i no saben veure el camí.
Perdó, la culpa : 23 anys del govern de Convergència, i tant !!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No em sorpren aquesta actitud. Es la que tenen amb tot el què fan... ideologia per una banda i actuacions contraries a ella. Aquesta deu ser la coherencia que diuen tenir.

Anònim ha dit...

Has toca un tema que m'agrada.

Quan fas referència al comunista de debò, sé que fas referència a Gregorio López Raimundo, o això crec. Sinó dóna igual perquè no crec que sigui objectiu críticar o parlar d'una persona en concret, i precisament d'una de les que s'ha d'aprendre.
I més quan no es coneix el per què de dit enterrament a l'esglèsia (si fos gregorio), com penso.

A part, i si va voler que li fessin un enterrament a una esglèsia que? Les portes del bé no estan obertes? Quina ironia s'ha d'utilitzar per parlar de l'Esglèsia al selgle XXI, mare de Déu (mai millor dit)
L'Esglèsia fica el nas i vol controlar l'educació, la historia i el dia a dia? No! Aquesta època ja va passar malhauradament.
També controlen la moral? Em diran el que es bó i dolent? Aniré al cel o a l'infern segons cregui?

Ja deixaré jo ben arreglada a l'Esglèsia si pogués, els tancaria l'aixeta d'una manera radical.

Sincerament, espero que es sopi bé a l'infern.

Pel que fa a la sequia que pateix Catalunya que s'ha dir. Doncs que tenim uns polítics incompetents, mediocres i imbècils. Això si, a final de mes no ho passen malament no, quina vergonya.

Per aquí prop van buidar un pantà per aprofitar la força del seu corrent i crear energia hidràulica. Ara es queixen. Quins ignorants. Tinc clar per qui anirà el meu vot quan ho pugui fer: pel vàter.

salut!

Ramon Marquillas ha dit...

T'equivoques , no faig referència al Sr. Gregori López Raimundo, persona que mereixia tots els meus respectes.
Jo em referia a una persona més propera i que evidentment coneixia. Com també coneixia les seves opinions , semblants a les teves, sobre l'església per això va sorprendre'm el seu enterrament, només això. Però és com tu dius, l'església sempre té les portes obertes a tothom.
Jo, no he tingut mai cap problema en reconèixer que sóc catòlic, segurament mal catòlic, amb poc encert, però bona voluntat. Només demano respecte, per aquells que pensen diferent. Ja saps que l'església catòlica es tant imperfecte que fins i tot puc ser-hi jo !

Quina moral controla l'església? L'església et dona pautes de conducta, si vols segueixes i sinó passes d'ells. I tant amics com abans. El que critico, és precisament no saber on són. Són agnòstics o no, com quedem.
L'educació, avui si vols vas a un col·legi religiós, Si no t'agrada vas a l'escola laica i pública.
Jo també crec que l'església l'hauríem de mantenir els catòlics , i no hauria de rebre diners de l'estat , amb això estem d'acord, per a mí cap problema.
En quan al teu vot, si va al vàter, tal i com dius, les coses seguiran igual, però si és aquesta la teva decisió, endavant.

Anònim ha dit...

Tens raó.

Crec que un dels principals valors que hauria de tenir tota societat desenvolupada és el respecte.
Però no aquest respecte que només engloba al diferent o al marginat, sinó també respecte al que, reflexionant, decideix creure en algun deu. Estem d'acord. Això no vol dir que les coses, per ser molt respetables, estiguin absentes de crítica.

Jo respecto els creients i els religiosos "del pueblo llano", com es diria en castellà, que bastant malament ho van passar ja, però no l'Esglèsia com a insitució. Es més, només analitzant la historia d'Espanya ja puc tenir un punt de vista sobre l'assumpte.

A mi em fa gràcia quan es diu que l'Esglèsia es modernitza. Es com dir que el Rei és "campechano". Els interessos de la gent són tant diferents als de la cúpula religosa, que encara no entenc com és que es mantenen determinades tradicions i costums que no se sostenen per enlloc.

És cert el que dius, que si es vol estudiar religió es pot anar a un col·legi religiós, o si no es vol es pot anar a la pública, o a la que es vulgui.

No es menys cert, però, que les idees d'un centre escolar com pot ser el de Sant Joan rebutjen el racisme i la xenofobia,i malgrat això es permet que determinats analfabets portin consignes d'un tal bigotines llamado Adolfo...Permissivitat que serveix als polítics, això sí.

El que vull dir és que l'escola no ens prepara com ens hauria de preparar, perquè no interessa que pensem, només que produïm. Això és el que crec.

La primera cosa que hauria de fer l'Esglèsia per modernitzar-se és demanar perdó per haver beneït tancs, avions, i altres armes amb les quals després dispararien contra la població civil i contra l'exèrcit republicà al cop d'estat del 36, durant la guerra civil, i durant els quaranta anys de dictadura.

Sé que me'n vaig del tema, però és clau per entendre el comportament actual.
No sé si m'entens, però quina imatge i quin respecte he de tenir jo de gent, el pitjor és que molts segueixen amb les mateixes idees, que van fer que el meu avi estigués a dos camps de treball després de la guerra?
Doncs cap ni un.

Respecte l'assumpte del meu vot. El vot no anirà al vàter per una senzilla raó, no gastaré tanta aigua per una papereta.
És curiós però, que els que inciten a l'abstenció amb polítiques nefastes, després s'omplen la boca parlant de com va costar guanyar el dret a vot.

Això no és perquè passi de la política, sinó perquè crec que cap partit es mereix el meu vot, però el problema ve de sotarrel.

Primer: el problema és del sistema econòmic. No entenc com es pot tenir la cara de dir que pujaran els sous dels més necessitats, quan ells mateixos són els que estan robant diàriament al treballador i hipotecant-li la vida. Es necessita una alternativa justa.

Segon: quin tipus de credibilitat té un discurs, on els polítics s'omplen la boca de la paraula solidaritat i de la paraula igualtat, si aquests mateixos cobren 5, 6 o 7 vegades més que un treballador, el destinatari del missatge?

I tercer: no em serveix aquest tipus de democracia burgesa, on cada quatre anys t'informen que hi han eleccions, i on els polítics t'intenten comprar el vot. No, gracies.

Això sí, té una cosa fabulosa i molt curiosa: ets lliure de decidir qui vols que et robi.

salut!

Ramon Marquillas ha dit...

Sergio :
Jo no vull defensar les actuacions de l'església en el passat. Ni s'ho mereixen. Jo només dic, que l'església d'aquells anys, era com la societat. Modernitzar l'església s'ha de fer, però amb tranquil·litat, ja s'ha perdut molt temps.
La democràcia burgesa, de moment és el menys dolent dels sistemes coneguts, el dia que en trobem un de millor, jo m'hi apunto, també.
També ets prou lliure de viure fora del sistema, pots viure en una muntanya aïllat del món. si és això el que vols.
Crec que el sistema s'ha de millorar i reformar, de ben segur que es poden fer més coses. Altres experiments com les dictadures del proletariat i experiments d'aquesta mena han estat nefastos per la humanitat.
En quan a la igualtat que proclamem en ocasions els polítics estic d'acord amb tu. Massa sovint caiem en la demagògia un pensionista li paguem 500 euros al mes quin polític estaria en lloc per aquest preu? la resposta és ningú.