dimecres, 26 de març del 2008

Referents del catalanisme


La mort en pocs dies de diferència del Pare Cassià Ma Just, i ahir mateix la d’en Josep Benet, ens deixen orfes de referents vigents del catalanisme. En aquest cas dues persones unides a Montserrat. Tots dos varen ser escolans ,els anys 30 del segle XX. Varen estar sempre vinculats a Catalunya, l’antifranquisme, i tota la seva vida va ser un treball continuat pel retorn de la democràcia. Crec que amb tots dos casos, units amb un clar referent cristià i una voluntat de tenir una església plural i catalana.
Com deia orfes de referents, de trajectòries vitals i sobretot, saber que en tots els àmbits de la vida poden existir persones honrades. Encara que sempre busquem destacar els referents corruptes i negatius. Avui doncs, amb tant polític aprofitat, mediocre, carent de valors i sense ideologia, val la pena que fem l’esforç de dir que en el món de la religió, de la política, etc. També existeixen persones que sense fer soroll, han viscut amb plenitud, dignitat i honrades. Gràcies pel vostre exemple.

Aquest bloc està disponible en versió espanyola, anglesa i francesa. només cal que “cliqueu” la traducció automàtica que trobareu en aquesta pàgina a la dreta.