dilluns, 4 de febrer del 2008

Un espai desaprofitat ?

A Sant Joan, no podem dir que sigui un poble molt actiu, encara que us expliquin el contrari, per exemple s’han de fer totes les escoles noves, Joncadella té aluminosi, i més de 25 anys, Collbaix només una línia s’ha de fer un nou edifici per posar-hi la segona línia, nova escola els ametllers s’havia d’inaugurar fa dos anys, s’obrirà parcialment “diuen” després de setmana, pot seria millor de cara al curs 2008-2009. Ja ho veurem. La nova residència d’avis, està acabada falta poca cosa i el mobiliari i tampoc tenim pressa, amés la privatitzaran, molt en l’orbita dels actuals eco-progressistes, collonut.

A Sant Joan tenim una discussió amb els partits de l’equip de govern sobre el lloc d’ubicació de l’espai Jove, toca, textualment, el cementiri municipal. Us recomano que feu una visita a les obres per veure a que amb refereixo.
No vull entrar ara en aquest tema, si el lloc és adequat o no, temps tindrem per explicar-ho. Només vull dir-vos que l’edifici per anomenar-lo d’alguna manera va pressupostar-ne inicialment en 360.000.- euros, després va fer-se una modificació de pressupost i finalment està per sobre els 500.000 euros.
La meva sorpresa ha estat veure que aquest projecte no és més que afegir a un local al costat del ja existent i una teulada amb un porxo al esquifit edifici ja existent només reformat. Sant Joan té necessitat d’un espai pels joves fins aquí estem d’acord, és aquest el lloc i l’obra més eficient? Però no us ho perdeu la culpa de que és fes aquí en aquest lloc i d’aquesta manera és del Grup Municipal de Convergència i Unió, per no haver-ho denunciat en el seu dia, quan se’ns va presentar el projecte. És a dir si a l’edifici no se li fan connexions elèctriques, ni d’aigua corrent, ni es posen les portes, ni finestres també serà nostra la culpa ? Com deia aquella regidora "nosaltres som polítics no tècnics". Doncs si els tècnics s’han equivocat, s’ha de canviar de tècnics, i demanar responsabilitats. Si no es fa així vol dir que no anem bé.

7 comentaris:

el blog del Marañón ha dit...

Hola Ramon!

Abans de res, donar-te la benvinguda a la blogsfera.

Sobre la teva entrada dir que la residència en cap moment es privatitza. No és el mateix privatitzar un servei que externalitzar-lo que és el què es fa. La duiferència? dues de molt importants, la propietat del servei segueix sent de l'Ajuntament, i és l'Ajuntament qui fica les condicions de l'adjudicació (per exemple conservar els treballadors actuals i les seves condicions) i funcionament del servei i qui en cap moment pot revisar el conveni.´Podríem dir que és la mateixa fòrmula que la llar d'infants el xiulet o el servei de neteja dels equipaments i serveis municipals.

Anònim ha dit...

Es privatitza la gestió, aixó es privatitzar o no, jo crec que si, qui contractará nous treballadors, nous serveis etc,es evident que el nou ens gestor, doncs bé la conclusió es aquesta, la residencia es privatitza per obra i gracia dels ecopijosocialistes, i el demes son cullonades per evitar dir que privatitzen un servei un cop fetes les inversions , son genials,algun dia els hi faran el "timo" de l'estampeta, peró ells insistiran que els ha tocat la loteria, quina paciencia s'ha de tenir

Ramon Marquillas ha dit...

Hola,
Crec que el llenguatge té molts subterfugis, és dir allò, però no ben bé.
Crec que la idea de privatitzar, no és dolenta. El que trobo estrany és que vingui d'aquells que s'han passat la vida criticant a CiU, per tenir escoles concertades, o bé propossar un sistema sanitari i escolar que ben aviat s'aplicarà a Catalunya.
Potser si diem les coses pel seu nom ens entendrem millor.Per cert la diferència de preu entre les escoles bressol de Sant Joan continua sent considerable, entre la pública i la de "gestió" privada.
Fecilitats pel teu Bloc Albert, ja veig que també anima l'ambient.

Ramon Marquillas ha dit...

NOTA de Ramon Marquillas

Vaig considerar NO publicar aquest missatge Però vaig equivocar-me aquí el teniu

Dolors Pujol ha deixat un comentari nou al vostre missatge "Un espai desaprofitat ?":

Veig que esteu molt equivocats. Sr Marqullas, no tè res a veure la sanitat i l'educació privada ámb el fet d'exernalitzar la gestió del servei??? I sembla mentida que vosté confongui a la gent!!! Ún exemple, el Transport escolar es un servei públic? El servei de menjador és un servei públic?? La resposta es SI, tot i que la gestió es privada!!!

Aixó Sr Marquilles ho haurieu de saber, a no ser que estiguèssiu en el COnsell Comarcal del Bages passan l'estona

Ramon Marquillas ha dit...

Apreciada Dolors Pujol :

Gràcies per la vostra fidelitat lectora. El meu bloc no pretenem tenir dogmes, només expresso dubtes.
Primers : Veig que teniu un garbuix considerable entre un servei públic com l’autobús, i l’espai públic una plaça , i la gestió d’un equipament públic.
NO sé si us podré ser molt aclaridor :

L’autobús i el menjador són serveis públics, com una botiga de betes i fils, un “colmado” etc..., i se’n atorguen en ocasions una concessió per al seu servei, d’acord amb un Plec de clàusules i condicions.

Mentre un equipament públic una escola bressol , un ambulatori, etc.. no és més que la privatització de serveis, que fins al dia d’avui feia la pròpia administració, ja he dit que crec que potser és positiu , però que hi ha algú que ha canviat el discurs i no som nosaltres.

Ben cordialment..

Anònim ha dit...

Com a contesta a la Sra. Dolors Pujol li he de dir que privatitzar és sinònim de privat. Una vegada fas la concessió de la gestió dels problemes del dia a dia, fer-ne el seguiment diari s'oblida. Una empresa que entoma aquesta responsabilitat no ho fa gratuitament, o apuja els preus o baixa la qualitat ,... alguna diferència hi ha d'haver per fer-li rentable econòmicament el seu negoci, perquè evidentment no ho fan per altruïsme.

Anònim ha dit...

Sra. Pujol, Privatitzar vol dir privatitzar, i cuan es privatitza le gestio de una residencia d'avis, es fa per guanyar-hi diners principalment, si no vol entendre aixó, alla vosté, L'escola bressol El Xiulet, es de gestio privada, 325€ al mes, les educadores infantils cobren un sou que no arriva a mileurista de tros, multipliqui nens per 325,i veura si es negoçi o no, i aixó amb la benediccio de un govern d'esquerres,si tinguesin vergonya no podrien sortit al carrer. pero no es el cas oi?