divendres, 28 de novembre del 2008

Empobrint Catalunya.


El president de la Generalitat Sr Montilla va pronunciar un discurs sota el títol de “empobrint Catalunya” s’ha de reconèixer l’encert en l’elecció del títol, ha estat magistral. Doncs cada dia que passa des de la seva presidència aquest país està una mica més enfonsat.

Un exemple de fa pocs dies a la nostra comarca el tenim en la polseguera i la demagògia que han gastat els partits del tripartit, en el tema de la “possible” instal·lació d’un kàrting Internacional al municipi veí de Rajadell. Instal·lació que venia amb una forta injecció de diner públic, 1,8 milions d’euros de la secretaria general de l’esport i 5 milions d’euros amb l’ICF (institut Català de finances), a més de la inversió privada per part de diversos agents i alguna entitat. Aquesta activitat resulta, que podria moure un potencial de 150.000 persones a l’any, amb alt poder econòmic. Amb la creació d’uns centenars de llocs de treball.

Com sempre s’ha dit que el lloc no era l’adient, els arbres..., l’esparbé cendrós..., el mussols mut.... , la xota..., el bernat pescaire..., el conill de bosc.. la llúdriga del Cardener..., la culebra verda..., el llangardaix de secà.., la llagosta.., la mosca vironera.., etc. Veurien el seu habitat afectat. No ho dubto, però en una comarca on cada setmana, i portem mesos, enviant 500 persones a l’atur, no podem fer fàstics a les propostes, que ens puguin arribar.

Per altra banda, entenc la discrepància si bé no la compateixo, però crec que en el Ple del dijous dia 27 celebrat a l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Iniciativa per Catalunya va fer aquesta defensa del no al projecte, però va dir la veritat, que era un projecte impulsat per la Generalitat, que no els agradava, felicitats per la seva coherència i valentia. Però no puc de deixar mostrar la meva sorpresa, que la moció contra el Karting vingués des amics d’ERC, que són qui estan a la Generalitat i on la Sra Anna Pruna és la directora General de l’esport, coneixedora des de fa dies (anys) del projecte, que ara fa com si sentís ploure. Amics d’ERC , ara no podeu fer tots els papers de l’auca, no podeu estar al govern i l’oposició. Del PSC ja no en parlo, lliçons magistrals de demagogia, es van deixar portar, influir i manar per sectors molt minoritaris anti-tot. Van tenir el nasos de comparar un circuït de Kàrting amb la presó.

El trist no és que ens robin el futur i que se’n aprofitin , el trist és que nosaltres ja no tenim ni capacitat de sorpresa, ni de reacció.

Com deia aquell , ara li fan el mànec......

Per cert diu que la xerrada d’en Montilla es va dir perdó “ Enfortint Catalunya”, Que així sigui, amen......

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vostés van fer servir l'argument de la protecció ambiental i de la no-destrucció del territori comarcal per oposar-se a la construcció de la presó (la qual genera 400 llocs de treball directes i altres beneficis econòmics a la comarca).

Això és incoherent amb el seu posicionament envers la qüestió del karting. Ara bé, davant d'una moció presentada amb sentit "de poble" (i d'aquí ve el posicionament d'ERC) vostès prefereixen optar per l'abstenció.

Poster aixó té alguna cosa a veure amb el fet que l'alcalde de Rajadell és de CIU?

GràcieS.

Anònim ha dit...

El temps ens dirà quins beneficis aporta la presó al poble de Sant Joan i a la comarca del Bages i quns inconveients hi patirem. Aquesta presó ha estat molt justificada pels llocs de treball, també podrem saber quantes persones del poble i de la comarca hi treballaran. El moviment es demostra caminant, i per la boca mor el peix.
El tema del kàrting l'han de resoldre els veïns de Rajadell, no siguem tan intervencionistes i no fiquem el nas a la casa dels altres. Que ni que siguin de pagès no són encantats i també s'estimen el seu territori. Altra cosa ens que hi hagués un abocador, com el que volíem fer fa uns anys, que ens podien contaminar les nostres escasses aigües.
A l'hora de votar CiU tenia informacions del mateix alcalde de Rajadell que el kàrting té un 99% de probabilitats que no es faci a Rajadell. La nostra abstenció és una opció davant l'autonomia municipal i el dret a decidir que té Rajadell.
Què votarà ERC, si un dia al ple arriba la proposta de fer el kàrting a Sant Joan?

Ramon Marquillas ha dit...

La gran majoria de la gent que s'oposa ha tot, té la menjadora a l'administració pública. Però al pas que anem, potser també s'acabarà. Però així qualsevol.
Segon, en cap cas he defensat fer el Kàrting a qualsevol lloc, crec que com a mínim valia la pena escoltar el projecte i fer propostes. Això no s'ha fet.
Qui cregui que és millor una Presó que un Kàrting, doncs que ho defensi, per a mi no té ni punt de comparació.