divendres, 4 de juny del 2010

Reforma del mercat de treball


Sembla que finalment una reforma descafeïnada, i aprovada pel govern, segons sembla serà una realitat el proper dia 16 de juny, ja era hora !. Si una cosa queda clara, és la impossibilitat de pactar canvis substancial en les relacions laborals, amb els sindicats.
Rebaixar el cost l'acomiadament improcedent de 45 dies per any, a 33 dies any, no servirà de res.
Incloure les causes econòmiques en l'acomiadament per causes objectives amb una indemnització de 20 dies per any treball, no servirà de res. (A més ja existeix actualment)
Cal rebaixar substancial i significativament les cotitzacions a la Seguretat Social. La pregunta : i com ho podem fer això sense carregar-nos el sistema públic de pensions ?

La situació és complicada , molt complicada i complexe, les solucions no són fàcils, i cal prendre moltes més mesures, i molt més impopulars. La pregunta : qui ho farà ?

CiU no apoyará la reforma laboral si no participa en la negociación

"No aprobaremos una reforma con un contenido que conozcamos por los diarios", afirma Duran

Méndez no quiere que se toque el contrato de 33 días y recuerda que el despido de 20 días ya existe

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que es de jutjat de guardia es q un treballador com vosté defensi una reforma laboral com la que recolza CIU. Estaria bé, a més, que si CIU defensa l'acomiadament lliure ho li deixi clar a tothom abans de les properes eleccions.

Si, tanmateix, CIU de Sant Joan defensa un aprimament de l'administració pública, estaria bé que ens expliquessin que faran a l'Ajuntament de Sant Joan por dur-lo a la práctica: acomiadar treballadors? externalitzar (privatitzar) serveis? Una gent seriosa com vostés tot això ho haurien de tenir apamat, crec.

Si m'ho expliquen hem plantejaré votar-los. Si no, no.

Gràcies.

Ramon Marquillas ha dit...

Ja he comentat que les reformes no són fàcils, els governs socialistes i els d'esquerra inclosa, a nivell de l'Estat i La Generalitat, són els que baixaran el sou als funcionaris de moment una mitjana del 5 per 100, i després ja ho veurem, sinó s'ha de retallar més.
Qui deixarà "plumats" els pensionista no serà la dreta del PP, ho farà l'esquerra, perquè no hi ha més solució.
Externelitzar serveis, no ho fa l'ajuntament ? Li recordo que l'escola bresol del Mas Sant Joan la gestiona una expresa privada. La neteja de l'ajuntament i les seves dependències, està pràcticament tota externalirzada, la residència també la gestiona una empresa privada. S'haurà de reduïr el personal de l'ajuntament ? crec que sí. Però qui governi li tonarà prendre decissions.