divendres, 4 de desembre del 2009

Un any de presó.


Aquesta setmana ha fet una any que va inaugurar-se la Presó de Sant Joan de Vilatorrada.

Primer van ser els diners 3 milions d’euros de llicència d’obres que van venir al municipi. La veritat no se on són.

Després van ser les promeses del centenar de llocs de treball, fora dels amics i coneguts (d’ells), no sé de gaire gent que hi treballi.

També ens van vendre el dinamisme econòmic que portaria la presó :

Venda de pisos : Per això es va permetre els pisos a tocar el Canal a l’entrada de Sant Joan per la carretera de Calaf, al costat del Pont. Pisos, d’una promotora en procés concursal (fallida). Centenars de funcionaris vindrien a viure a Sant Joan ( Això va dir-ho personalment, una persona de l’ajuntament de Sant Joan)

Comerç, els botiguers doblarien, triplicarien les plantilles i els guanys.
Situació Comerç a la misèria.

Desenvolupament dels polígons industrial al voltant de la Presó :
NOVA PIRELLI , Sense comentaris per no ferir susceptibilitats.

La realitat avui :

Sant Joan, més 1.000 persones a l’atur, ho repeteixo a 31 d’octubre més de 1.000 persones a l’atur increment en un any 59,60 per 100. S’han donat de baixa 51 treballadors autònoms i s’ha tancat 40 empreses Centres de Cotització. Només en un any.

Per tot aquells que no s’ho creguin, que encara van amb la bandera clavada al cervell els recomano que llegeixin : L’OBSERVATORI DEL BAGES Octubre 2009 : sobre el mercat de treball del Bages.

Ni presó, ni encert, ni gestió...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

resulta doncs que les consequencies de la crisi econòmica és també degut a la presó sr. Marquilles? Aixó ja no cola!!!
Sóc treballadora de la presó, i com jo, una cinquantena llarga de santjoanencs i santjonenques, el que és molt hipocrita és aquella gent, i vostè segur que en coneix, que deiein NO a la presó i ara em demanant com fer-ho per entrar a treballar!!! Es faria creus i quedaria ben bocabadat quants cv de gent anti-presons m'han fet arribar.
Dubto que la culpa de la crisis sigui de la gent que està a l'ajuntament, potser l'hem de buscar en els bancs, emprasaris poc emprenedors, consum i endeutament desmesurat de les famílies,...
Però es clar, és mès fàcil donar les culpes als altres. Per cert, vostè com a polític local, quines són les seves receptes per fer front aquesta situació adversa per a tantes famílies?
Gràcies

Rosa Colell

Ramon Marquillas ha dit...

NO dubto que algú hi tingui feina, i fins i tots molts anti-presó estiguin trucant a la porta. La situació és desesperada, per molta gent de Sant Joan. L'únic que he dit és que la presó no és ni serà cap sol·lució a la crisi, només això.
Les receptes per sortir de la crisi sempre són difícils, però ja ho veu, com va tot. El que veig clar és que ara va per llarg per molt bona voluntat que s'hi posi, ni ha per temps. Per cert si no hi ha reformes estructurals i l'esperada reforma laboral no cal perdre el temps.
Pel que veig vostè te un càrrec important a la presó li fan arribar el CV a vsotè , no ?
S'atreviria vostè a donar els noms dels Sant Joanencs que hi treballen , si te tanta informació ?
La crisi no afecta igual a tots els municipis.

Anònim ha dit...

Mes enllà de la gent que treballa a la presó i que son de Sant Joan, la qüestió es, que vostè Sr. Marquillas, relaciona la construcció de la presó amb la crisi econòmica, i la planteja com una hipotètica solució a la mateixa, quan la decisió de construir-se va ser molt anterior a l'inici de la crisi (i no entro en la conveniència de fer-la o no a Sant Joan).

No obstant, podria fer esment en aquest blog d'algunes qüestions que SI interessen als santjoanencs:

- Propostes que CIU ha fet a Sant Joan per aliviar la crisi al nostre municipi? Ni una.
- Model econòmic que seguiria per al nostre poble si vostès governessin (que ho faran, n'estic segur)? No en tenen.
- Propostes d’actuació en l’àrea de serveis socials (competència muncipal) que proposa el seu partit? Ni una.

Fins i tot, la seva gestió com a regidor a l’oposició deixa bastant que desitjar. Si m’equivoco, expliqui al blog quines son les seves línies de treball com representant del poble.

Tenim un govern que no el mereixen, i una oposició molt pitjor.

Gracies.

Joan J.

Ramon Marquillas ha dit...

Preguntes i respostes
Mes enllà de la gent que treballa a la presó i que son de Sant Joan, (400 segons deien ) la qüestió es, que vostè Sr. Marquillas, relaciona la construcció de la presó amb la crisi econòmica, (llegeixi bé amic, no és això el que dic) i la planteja com una hipotètica solució a la mateixa, quan la decisió de construir-se va ser molt anterior al inici de la crisi (i no entro en la conveniència de fer-la o no a Sant Joan). (Segons vostès això seria el motor de Sant Joan, explicant les grandeses i beneficis de la seva presó)

No obstant, podria fer esment en aquest blog d'algunes qüestions que SI interessen als santjoanencs:

- Propostes que CIU ha fet a Sant Joan per aliviar la crisi al nostre municipi? Ni una. Resposta : MOLTES però resulta que els que governen no els agraden , ni ens escolten. NI ARA NI ABANS de 10 anys.
- Model econòmic que seguiria per al nostre poble si vostès governessin (que ho faran, n'estic segur)? No en tenen.
Resposta : Això ho diu vostè , els que no en tenen cap, són aquells que governen. El temps perdut ja no el recuperarem, però encara tenim marge, si la situació es recupera. Les implantacions d’empreses en els últims 18 anys han estat 0. Això no ha passat a cap altre poble del Bages. Aquí si
- Propostes d’actuació en l’àrea de serveis socials (competència muncipal) que proposa el seu partit? Ni una.
Resposta : Això ho diu vostè , demanar la contenció de l?IBI no és fer política social segons vostè ? De totes maneres : Prefereixo pensar en la promoció econòmica, els serveis social fan el que podem, i no és poca cosa. Donar caritat no és una bona política

Fins i tot, la seva gestió com a regidor a l’oposició deixa bastant que desitjar. Si m’equivoco, expliqui al blog quines son les seves línies de treball com representant del poble.
Resposta : FA ANYS QUE LES EXPLICO. Començant per un PGOUM al qual ens varem oposar, i fins a tot al que s'ha fet fins ara.

Tenim un govern que no el mereixen, i una oposició molt pitjor.
També és una opinió personal respectable EN EL GOVERN TAMBÉ I ESTIC D'ACORD, en l'oposició podrà dir-ho el dia que ho facin tant malament com el que governen fins a aleshores tenim el benefici del dubte

Gracies.
Resposta : A VOSTÈ NO és mereixem, i moltes gràcies pel seu seguiment del Bloc.

Joan J.

Respostes : Ramon