dijous, 10 de desembre del 2009

Escoles a Sant Joan de VIlatorrada

Notícia del Regió 7

Nota : La notícia és tal i com va sortir a Regió 7

Sant Joan de Vilatorrada
AMPA de l´escola Joncadella impugnarà el sorteig per redistribuir l´alumnat. El centre, actualment de tres línies, serà substituït el curs que ve per un de només dues

PEPA MAÑÉ/SANT JOAN DE VILATORRADA L'AMPA de l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada ha anunciat que no donarà validesa al sorteig que s'ha de celebrar avui per decidir els alumnes de quines aules s'han de canviar de centre. Aquest procés s'ha de seguir perquè el centre, actualment de tres línies (o sigui, de tres aules per curs), s'ha de traslladar el curs que ve al nou edifici que s'està construint i que és previst que només aculli dues línies.La decisió del departament d'Educació, després d'escoltar les direccions dels centres, que el sorteig per decidir els alumnes que sobren es faria per grups de classe, perquè els alumnes continuessin junts per motius pedagògics, ha estat qüestionada per l'AMPA perquè considera que no garanteix que els germans que estudien al centre puguin continuar junts. Les aules que s'han de traslladar seran assumides per l'escola Ametllers. A més, els representants de l'AMPA reclamen que es tiri enrere la convocatòria del sorteig (previst per a avui a 2/4 de 6 de la tarda a l'ajuntament) perquè "no hi ha hagut informació pública prèvia ni hi ha unes bases que determinin els criteris de selecció d'alumnes", segons han exposat en una carta enviada a Educació, a l'Ajuntament i a la direcció de l'escola. Per al president de l'AMPA, Josep Casado, el procés seguit "no dóna sensació de transparència".
Tres escoles en jocSón els alumnes que l'any que ve han de cursar segon, tercer i quart de primària els afectats pel trasllat. Atenent que la planificació educativa preveu que Sant Joan acabi tenint tres centres de dues línies, des de fa tres anys, quan es va posar en marxa l'escola Ametllers, la Joncadella ja només va pujar amb dues línies. A més, Educació va decidir que els alumnes de cinquè i sisè quedessin exempts del trasllat perquè no haguessin de passar aquest trasbals quan d'aquí a poc ja han d'anar a l'institut.Els representants de l'AMPA de l'escola Joncadella sostenen que "si la remodelació de tots els edificis escolars s'hagués fet alhora, no hauríem d'anar tapant forats. Les obres de Joncadella haurien d'haver estat les últimes i, en canvi, s'han fet les primeres".
El nou edifici de Joncadella arriba quan Ametllers només disposa d'edifici per a educació infantil i les obres de l'edifici de primària encara s'han d'adjudicar. La previsió és que el curs que ve els alumnes de primària (seran 7 aules de quatre cursos) s'ubiquin a l'edifici del carrer del Sol que deixarà lliure l'escola Joncadella.
Des de l'AMPA apunten que "aquesta solució deu ser la menys dolenta i s'ha d'acceptar per força, però canviar és un enrenou per anar a precari".Voluntaris a canviar de centre"La traca final", per a l'AMPA, ha estat el sistema escollit per decidir quins alumnes han de canviar de centre, "que ha agafat a tots de sorpresa amb un sorteig imminent". Exposen que en cada grup classe hi ha una mitjana de 8 o 10 alumnes amb germans i que, per això, "cal tirar enrere la fórmula del grup classe" perquè "genera una incongruència".
Segons ells, des del departament se'ls remet a presentar al·legacions i també se'ls assenyala que poden sorgir voluntaris a canviar de centre.
El regidor d'Educació, Marcel Ribera, ha assegurat comprendre "el neguit dels pares", però ha assenyalat que des d'Educació "s'han donat prou garanties que els germans no quedarien partits".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tal com s'està portant a terme la distribució de places a l'escola Joncadella demostra com es fan i es segueixen fent les coses a Sant Joan. Entenc que amb una situació com aquesta, i com totes on cal una decisió on hi ha diferents parts implicades, el què cal fer és seure tots a la mateixa taula i exposar les diferents situacions, plantejaments i possibilitats. I cal fer-ho amb temps, no amb presses quatres dies abans de la decisió. Abans d'un sorteig hi ha d'haver unes bases escrites i aprovades per totes les parts: educacio, professors i AMPA i no se fins a quin punt el regidor municipal ha de tenir-hi vot, i més sent mestre. Si actua com a regidor, s'ha de posar el barret de regidor i actuar com a tal representant a tot el poble)

Les persones valorem els politics i al govern cada vegada més baix per la desconfiança que ens generen, però la veritat, se la guanyen a pols. No és la primera vegada que els santjoanencs ens queixem per la manca de transparència i d'informació sobre fets que afecten al nostre poble i que alguns acaben al TSJC perquè s'han fet malament. I no és nomes un paper el que s'ha fet malament, com ens volen fer veure, és una manera de fer i un estil no propi del sistema democràtic.

Espero que la sensatesa de tots els que hi estan implicats faci que el sorteig es porti a terme de manera coherent, equitativa i basada en el consens.

Ramon Marquillas ha dit...

El problema, és anterior,ja fa anys que assisteixo a reunions, i allà es van donar dates ara el 2006 tot fet, no ara el 2007, del 2008 i del 2009 i projectes i projectes , llençats a la basura.
Ara ,tot s'està fent tard, no vull entrar en més discussions, però crec que algú hauria de dimitir.
La planificació escolar a Sant Joan de Vilatorrada a fallat rotundament.
Només vull constatar això.
La transparència, sense comentaris.

Anònim ha dit...

Hauria de dimitir el regidor d'Educacio i tota la oposicio en ple. El govern? una vergonya, aixo es conegut. Pero ningu parla de l'oposicio. De que va servir l'augment espectacular de CIU? de res, perque no son capaços de fer seguiment i proposar alternatives en questions estrategiques per al poble. Una vergonya. De ERC millor ni en parlem.

Josep J.