dimecres, 11 de novembre del 2009

Sou ecologistes, sou anti-nuclears ?

Després de llegir aquestes informacions, m'he quedat de pedra... és molt fort.

A todos los ecologistas defensores de las energías renovables, tan sólo darles varios datos para su reflexión.

El coste de producir 1 megavatio hora, en la energía nuclear es de 40 euros, sin embargo en la energía solar es de 430 euros. Esto es la energía nuclear, es 12 veces más barata que la energía solar. Esto representa que la diferencia de coste entre ambas energías, es de 390 euros y esta diferencia la paga el Estado a las empresas que generan electricidad mediante la energía solar, o dicho de otra manera, a esas empresas, el Estado les subvenciona con el dinero de todos los españoles una energía que es muy cara de producir. Queda claro que la energía nuclear es mucho más barata, segura y fiable que la energía solar.
Otro dato más, las centrales nucleares, producen electricidad las 24 horas del día, los 7 días de la semana, sea de día o de noche, llueva o haga sol, lo que al año representan 8760 horas al año, sin embargo la energía producida por el sol mediante placas solares, produce unas 1100 horas al año las placas solares fijas y unas 1800 horas al año las placas que se orientan al sol. Por los datos expuestos, se evidencia que las diferencias son insalvables.

Y para finalizar, el coste energético de fabricar 1 sola placa solar, es 3 veces superior a toda la energía que esa placa producirá en toda su vida útil. Por todo lo expuesto, a las energías renovables todavía les queda mucho camino a desarrollar, pero en cualquier caso, no tienen nada que hacer frente a la Energía Nuclear.



Los paneles solares contaminan después de 25 años de uso.

En ocasiones la solución a un problema, resulta peor que el mismo problema y eso parece estar sucediendo con los paneles solares que supuestamente son una alternativa energética limpia, sin embargo los procesos de fabricación y los materiales mismos de los paneles solares -silicio-, son altamente tóxicos para el medio ambiente.
Un grupo en pro del medio ambiente, Silicon Valley Toxic Coalition, está solicitando a los fabricantes de estos paneles, que tomen medidas preventivas en la fabricación, ya que de no hacerlo después de 20 o 25 años de vida útil, los paneles se convierten en basura contaminante que contiene componentes peligrosos para la salud de las personas.
Esto se trata de un tema delicado y en el que todavía se necesita investigación y desarrollo.
Existen programas como First Solar que desarrolla paneles de cadmio para evitar riesgos con el tiempo, sin embargo en el proceso de fabricación pueden resultar peligrosos para los trabajadores por la radiación emitida.
- CNET -

9 comentaris:

Anònim ha dit...

quin és el cost de desmuntar una nuclear? qui el paga? quin és el cost dels cementiris nuclears? a on es situen?... Aquest números estan mal fets, ja que en l'actual cost de l'energia no es contempla el cost de desmuntatge de la nuclear ni el cost de la gestió dels residus, ja que aquest queda "socialitzat" i ho paga també l'estat. Si voleu mès informació, llegiu la resolució 38/2006 del parlament europeu.

Arcadi

Anònim ha dit...

i quin seria al cost humà y ambiental si rebenta una central nuclear? llavors, ni debats, ni uns ni els altres. res de res.

Ramon Marquillas ha dit...

França 59 reactors en funcionament, Regne Unit 19; Alemanya 17; ... i Esapanya 8 (En els propers anys tancaran la meitat).

Un dels problemes d'espanya per poder tenir industria és el preu de l'energia... entre molts d'altres...

Per això, jo només pregunto i ara què fem ?

Ramon Marquillas ha dit...

Si no voleu debat m'està molt bé. Però hi ha pobles del Bages jo en conec un, que no volien la presó hi els van fer igualment.
Si no volem energia nuclear m'està molt bé, però en tot cas, s'haurà de canviar tot el model societat.
Ni cotxes elèctrics ni res de res.

Ramon Marquillas ha dit...

Et recordo que l'únic accident nuclera greu, el més greu de la història va ser Tsernòbil, Ucraïna.
I tots, els verds del mòn van callar... carai quins defensors del drets humans.

Josep ha dit...

La solució és potenciar les energies renovables i reduïr el consum energètic.

També seria positiu reduïr la demagògia que pràctiquen alguns (aspirants) polítics.

L'energia nuclear és un perill potencial per a la civilització. Nuclears? fora, per suposat. Pero tenint en compte que això no pot fer-se d'avui per demà.

Ramon Marquillas ha dit...

Les energies renovables per tenir llum a casa i prou. Indústria 0. Però amb sembla molt bé el debat.
Això sí, gràcis la MAT que ens porta l'energia de les nuclears de França, tindrem llum a casa i conectarem l'ordinador.....

Ramon Marquillas ha dit...

Saps que és Josep la demagògia, es tenir llum a casa, anar al Bar, tenir una bona calefacció, anar amb el cotxe al tot el dia.. i després fer veure que un és ecologista i està contra les centrals nuclears.
Això sí, si diem no a les centrals nuclear, demà mateix, s'ha de treure la línia de la MAT. I si ens queddem sense el TGV (AVE), metro i han de tancar la meitat d'insdutries del país, asumir aquest cost. Només dic això.
Ecologistes d'estar per casa ja en conec molts...i tu també.

Anònim ha dit...

si invertim tot el que es destina a construir una nuclear a investigar i potenciar les renovables...aquest debat estaria mès que superat. El que no es eficient no aprofitar els recurosos gratuits, nets i inagotables com és el sol i el vent per fer energia. Mireu el cas de Navarra!!!

Arcadi