diumenge, 1 de novembre del 2009

Resposta II


Ramon,
el meu comentari feia referència a dos qüestions:

1- La Fira Festa i (relacionat amb aquest tema)

2- La manca d'idea, de projecte de poble dels partits de l'Ajuntament.
Els dessensisats de la política local, com jo, voldríem saber quin és el projecte de poble que té CIU (si és que el té), quina visió estratègica. Que voldríeu per Sant Joan? ser un municipi de 20000 habitants? Quin model proposeu en quan a l'atenció als més grans, que en dieu del tema de la mobilitat? Com fem front a l'eterna dependència de Manresa? Com solucionem l'escandalosa inactivitat del CIO en els temps que corren? Com faríeu la Festa Major? Son temes que interessen a la gent i que CAP dels partits és capaç de plantejar-se més enllà de la improvització i de l'interès polític.

Agrairia (agraïriem) un article sobre aquest tema.

Gràcies.

Reconec l’extrema dificultat, de donar una resposta mínimament creïble i sense caure a la demagògia. Que vols que et digui ? No podrem fer un altre poble, però podem probrar d’altres solucions.

Mira en 10 anys a l’ajuntament ens en varem passar 5 discutit el famós POUM, (Pla Ordenació Urbanístic Municipal). Saps que en quedarà d’aquell Pla ? Doncs amb la crisi del “totxo” no en queda gairebé res. Ara porta prop de 6 anys aprovat i sense que tiri endavant. Que vull dir-te amb això, doncs que tots els grups municipals varem llençar moltes hores de feina i energies amb aquest tema, i al final res de res- Per cert varem treballar sempre per que aquest no fos un poble de 20.000,o 25.000 habitants com molts encara somien.


Definir un model de poble : En primer lloc sector industria (treball) cal donar prioritat absoluta, cal dir que en els últim anys la gestió ha estat zero. Després cal guanyar espais públics de qualitat, cal més sòl per serveis, deslocalitzacií de les escoles, un nou institut, etc. Impostos i taxes adequats al poble i si potser, racionalitzar el tema de personal, tot i que tinc els meus dubtes, crec què el que vingui estarà lligat de mans i peus, i hipotecat totalment.

Saps també que he vist que moltes de les propostes que he fet, se les han fet seves i com a oposició no cobro per això. Ara com regidor a l’ajuntament estic desenssisat com tu, però de veure com és de opac el nostre ajuntament, cada vegada que demanes alguna cosa suposa enfrontar-te amb algú.

El meu desencís de la política municipal, però m’ha obligat a implicar-me més i veure si un dia podrem donar-li la volta.

He trobat persones que m’han comentat això mateix, pel seu desencís amb la política municipal no van a votar, ho entenc i ho comprenc. Però i perdona la comparança és com aquell a qui que se li crema la casa i tot el que fa és anar-se’n al llit a dormir.

Ara en pocs mesos la mala gestió dels anys del nostre ajuntament passaran una factura terrible al nostre poble, doncs molts faran això anar-se’n a dormir, per ells faran.