dijous, 29 d’octubre del 2009

Contesta Josep J

Josep J. ha dit...

Estaria bé que la oposició de Sant Joan digués quelcom sobre la Fira Festa Tardor. Aquest conglomerat d'actes fa anys que ha entrat en una dinàmica sense sentit, que té la única idea d'omplir les hores i els dies, sense tenir en compte objectius, utilitats, etc.És una vergonya. Si CiU té un projecte alternatiu de poble (cosa que fins al moment no està demostrant) estaria bé que l'expliqués i que digués com el portaria a terme. A Sant Joan hi ha molta gent que NO SABREM A QUI VOTAR a les properes eleccions, ja que els partits de govern son incompetents per engrescar al poble amb les seves propostes i els partits de l'oposició NO TENEN UN PROJECTE ALTERNATIU DE POBLE, ja que fan girar les seves actuacions al voltant d'un objectiu: FER FORA L'ACTUAL ALCALDE.
Gràcies.
Resposta :

La Fira Festa de Tardor, va sorgir crec, com una iniciativa per fer una fira d’artesans com es fa molts pobles de Catalunya, i al començament, només es feia al carre del Riu. Si no recordo malament al cap d’uns anys va afegir-s’hi la fira ramadera. Per tant i des d’aquest punt de vista és una iniciativa que sorgeix d’unes entitats i persones del poble, em sembla perfecte i crec que se’ls ha d’ajudar. Ara d’altres iniciatives que s’han afegit al voltant, les veig des del punt de vista (és una opinió personal) molt forçades, algunes fins i tot inconnexes. A la Fira s’han afegit coses però no ha millorat.

El que més por en fa és que d’aquí quatre o cinc anys s’acabin muntant des d’un despatx de l’ajuntament.

Propostes de l’oposició.

N’hem fet i en farem , però només voldria dir-te :

Actualment a l’ajuntament et trobaràs gent que governa amb ganes de fer-ho bé, però que estan hipotecats per la dinàmica de 25 anys de govern del mateix color. Inèrcies i coses fetes, que impedeixen fer actes amb una mica de ganes i de diners.

Vols dir que la Festa Major de Sant Joan no podria millorar en alguns aspectes ? Millors espectacles, cal preguntar-se tot s’ha de fer gratuït ? La qualitat dels espectacles a de ser sota zero ? Per què som dels únic pobles que no tenim prego a la Sala de Plens de l’ajuntament ?

En tots els casos valoro la feina de la gent que hi treballa, però no sé si sempre és en la direcció adequada.
Porto anys i panys a l'ajuntament i des de l'ajuntament fent propostes, pel que veig sembla que algú les escoltarà. Entre d'altres l'oposició vol un altre alcalde, per fer altres coses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'ajuntament de Sant Joan te sort del treball constant i abnegat de les entitats i associacions de Sant Joan i ell, l'Ajuntament, nomes posant el logo de col·laboracio ja dona per feta la feina i es volen emportar un protagonisme no merescut. Qui esta treballant de valent a Sant Joan son les entitats, des de les associacions culturals, de veins, d'escoles, infantils i altres... millor no posar noms per no deixar-me ningu. Son elles les que mantenen el poble viu i a qui cal un reconeixement per la feina feta.

Josep J ha dit...

Ramon,

el meu comentari feia referència a dos qüestions: 1- La Fira Festa i (relacionat amb aquest tema)2- La manca d'idea, de projecte de poble dels partits de l'Ajuntament.

Els dessensisats de la política local, com jo, voldriem saber quin és el projecte de poble que té CIU (si és que el té), quina visió estratègica. Que voldrieu per Sant Joan? ser un municipi de 20000 habitants? Quin model proposeu en quan a l'atenció als més grans, que en dieu del tema de la mobilitat? Com fem front a l'eterna dependència de Manresa? Com solucionem l'escandalosa inactivitat del CIO en els temps que corren? Com farieu la Festa Major? Son temes que interessen a la gent i que CAP dels partits és capaç de plantejar-se més enllà de la improvització i de l'interès polític.

Agraïria (agraïriem) un artícle sobre aquest tema.

Gràcies.