dissabte, 13 de desembre del 2008

Tàctica, llençar els pocs diners que teníem..

Sant Joan té prop de prop de 700 persones a l’atur, prop d’un 6,5 % de població total i més d’un 16.5 % de la població activa es a dir aquella en edat de treballar. Encara no ha arribat l’expedient de Pirelli, que segur ens tocarà de ple. De cara a l’any vinent Sant Joan superarà de llarg el 20 % d’atur.

Però no patiu que el Zapatero ha donat 1.850.000 euros a l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i tot solucionat. Ara per les obres públiques llogarem 800 aturats i els farem fer qualsevol “xapuza”.

Sor que encara tenim sectors que van resistint, i només resistint. Tot i així la patacada de l’economia ha estat monumental i ha sorprès fins i tot pessimistes.

És curiós, veure com un negoci que fins fa un any era una meravella i l’enveja de tothom, immobiliàries, etc.. ara és un residu inútil que no vol ningú.

Però tornem al principi, amb aquesta injecció de 1.850.000 € que servirà perquè algú pugui fer alguna obra, i més o menys guanyar-se la vida. NO és cap solució, ni té cap continuïtat, és un pedaç com el que ens té acostumat el nostre govern. Com diuen els avis : De bones intencions l’infern n’està empedrat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La Pirelli de Manresa no s'ha de ficar en el mateix sac.

¿La Pirelli vol marxar perquè té problemes econòmics a Manresa, o perquè vol obtenir més beneficis contractant mà d'obra barata a països com Rússia?

Es que a veure, les coses com són. La Pirelli obté milers de milions d'euros de benefici cada any, els seus productes estan en quasi totes les parts del món, i té milers de treballadors a tot el món. Que decideixi deixar al carrer a més de 250 persones perquè l'empresa va malament és una cosa, i una altra és que prescindeixin de pagar aquests sous tan "alts" com paguen a un país com España perquè volen omplir-se més les butxaques, a costa del que sigui.

Per cert, quina seria la solució per part de CiU? Perquè tot el que fa el govern està malament, ja no sé si es que us baseu en algun tipus de raonament o ho feu ja per pura reacció.

Ramon Marquillas ha dit...

Evidentment Pirelli està ubicada a Manresa, però tenim molta gent de Sant Joan que hi treballa, per això ens afectarà.

Si les empreses marxen és tal i com tu dius a d'altres països tenen la mà d'obra més barata. Invertir avui a l'estat espanyol no té cap al·licient per les empreses estrangeres. Les que tenim volen marxar i no vindran de noves.

Els beneficis publicats de la planta de Pirelli de Manresa no són tants milers de milions, i en els últims temps fins i tot, entraran en pèrdues.

Tu dius que mires les xifres i les dades, et sembla que el govern fa alguna cosa bé ?. El govern està desconcertat l'estat espanyol, sinó pren mesures dràstiques, tardarà anys a sortir d'aquest forat on s'ha caigut

Cal una reforma urgent del mercat de treball, de la fiscalitat dels salaris, abaratiment de l'acomiadament, preus més econòmics de l'energia per a la petita mitjana empresa, millorar la competència de les empreses primar les inversions, etc,

Millorar la productivitat del funcionaris racionalitzar els impostos, que els que treballem fora de l'administració també puguem viure.

CiU té moltes idees, no en dubtis, no som venedors de fum que els que tenim als governs, municipal, generalitat o de l'estat.

Qui era els tros d'ase que en deia que la Pirelli es quedaria a Sant Joan, quan ja estaven desmuntant les màquines.

Si CiU fes una política tant desastrosa com la fa el tripartit , tindríem manifestacions i gent tocant la cassola cada dia, com que això ho fa l'esquerra no passa res.

Espero, però, que algun dia la gent se'n adonarà que tenen altres opcions polítiques. Per alguns potser ja serà massa tard.

Anònim ha dit...

I una de les solucions és abaratir l'acomiadament? més? això és el que vostè entèn per politiques a favor de la gent?

Millorem la productivitat dels funcionaris. Totalment d'acord. Jo afegiria: millorem la productivitat i l'eficiència de les empreses estatals. Nacionalitzem les empreses que tenen a veure amb les necessitats fonamentals (sanitat, educació, transports,...). Apretem els claus a les empreses contaminants i a les que trafiquen amb les necessitats bàsiques de la gent. Augmentem els impostos als més rics i baixem els impostos a les rendes més baixes.

Gràcies.

Anònim ha dit...

Ei.... ja sabem en què es gastaran el 1.850.000 euros a Sant Joan. Totes les persones que dissabte erem al pavello, a la presentacio dels equips del BC Sant Joan, ho vam sentir perfectament. El Sr. alcalde va tornar a assegurar que tindriem piscina coberta.O va llegir el mateix full de l'any passat (que també podria ser) o compta amb alguns diners per fer-la, que tambe podria ser.

Recordeu el discurs de l'alcalde a la diada de l'11 de setembre.... " el president Montilla demostrarà que no depenem de Madrid i votarà en contra dels Pressupostos Generals de l'Estat", Ezequiel Martinez dixit. Millor no fer cap comentari a mentides tant repetides.... tot sigui pel be de Catalunya i de Sant Joan. I del sou de l'alcalde (me n'havia oblidat!!!!)

Ramon Marquillas ha dit...

Abaratir l'acomiadament és l'única solució per crear ocupació, i fer agafar confiança a qui inverteix.

Fer polítiques a favor de la gent vol dir crear llocs de treball, p r o d u c t i u s.

Per què no tanquem totes les empreses, donem un sou a tothom i marxem de vacances? Doncs perquè no pot ser.

Quan el que governa no té idees només fa que donar voltes i voltes i mentir, mentir i mentir.

La renovació és la base de la democràcia i SANT JOAN té una crosta, que no deixa avançar.

La piscina coberta no serà cap solució al 1000 parats que ens cauran a sobre a Sant Joan.

Ara mira qui estigui a l'atur podrà ser-hi en remull, com veieu qui no es conforma és per què no vol.