dimecres, 14 de maig del 2008

Bages : l’atur arriba al 10 per 100, l’abril 2008.

Segons les dades difoses per l’INEM el mes d’abril l’atur arriba al 10% a la nostra comarca, amb increments importants a Súria 31,1 %), Manresa i Monistrol de Montserrat (28,1 %), Sant Vicenç de Castellet (27,9 %), Sant Joan de Vilatorrada (27,6 %) i Sant Fruitós de Bages (24,1 %).
Com és lògic, no és el mateix 28.1% a Sant Vicenç de Catellet que a Manresa, pel que fa nombre de desocupats.
Sor que no tenim crisi. Primer va començar el sector de la construcció com va ser evident, semblava però, que la industria aguantaria i absorbiria la manca de personal que estava patint. Doncs no és així i ara fins i tot és al contrari, a la industria del Bages també li sobra personal, importants empreses estan revisant els seus plans de creixement, i veuen un futur proper gens clar ni agradable.
Altres dades, a tenir en molt en compte a l’estat espanyol en tres anys s’ha increment 500.000 els pensionistes, ara ja arriben gairebé als 5.000.000.
Tot això ens agradi o no, ens obligarà a replantejar-nos el model de societat, si és que la volem mantenir, ni que sigui de lluny.
Plantejar-nos el tema de les pensions, plantejar-nos el tema de la sanitat pública, sí, gratuïta ?
Els experts han avançat la crisi de sistema de pensions espanyol el 2012, amb estranger o sense. El famós fons de reserva de la seguretat social, els estalvis del Sapatero, només poden aguantar vuit mesos, amb la despesa actual, com deia aquell el present és dolent, però sembla que el pitjor enarca està per arribar.
Només cal demanar al govern que prengui mesures pel bé del país encara que no agradin als sindicats i que siguin impopular pels seu contingut, però entenc que això és governar.

No sé, si el tripartit podria encarregar alguns informes sobre la situació de l’atur al Bages, total ja no vindrà d’un, als 31 milions d’euros llençats.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Justament ahir vaig estar mirant el regió 7 i em vaig trobar amb aquesta notícia.

El que és cert es que la famosa recessió econòmica ja s'està notant d'una manera més forta en tots els sectors, no només la construcció.

Tens raó en el fet que s'ha de mirar un altre model de creixement econòmic, perquè sinó les coses poden acabar molt molt malament.

No obstant, és lògic que passin aquestes coses quan en el moment de fer les coses bé es fan "xapuces". Un altre cop la incompetència dels que ens governen.

I a sobre els vampirs de la borsa jugant amb els fons de la Seguretat Social. Amb els diners de tots. Molt bé.

salut!

Ramon Marquillas ha dit...

Sergio,

Tot és molt bonic quan va bé, però la bona gestió es demostrarà en temps difícils.

Ja ho veure'm com anirà, jo ho veig tot molt tocat. En el meu sector no tenim res clar.

Tranquilitat i bons aliments, esperarem temps millors.

Siao.

Ramon