dissabte, 26 de gener del 2008

Un home íntegre, Lluís Mª Xirinacs i Damians


L’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, va aprovar al Ple del passat 24 de gener de 2008 una moció en record de la figura d’en Lluís Maria Xirinacs. L’ajuntament promourà la seva figura a les noves generacions de Santjonanecs, com exemple de tenacitat , en la lluita per la llibertat i la democràcia per Catalunya. Lluís Mª Xirinacs va ésser el senador més votat de l’estat espanyol l’any 1977, eren altres temps per Catalunya , encara teníem il·lusió i esperança i la gent anàvem a votar.
L’exemple de Xirinacs, ens és vàlid i ens haurà de ser vàlid per al futur, ell mai defallir en la lluita, malgrat la seva precària salut, a causa de les nombroses vagues de fam davant la presó Model de Barcelona, reclamant la amnistia total, fins i tot després de restaurada la feble democràcia a l’estat espanyol. Els últim anys va viure allunyat de la política de partits això va ser bo per ell i alhora li va fer molt mal. Doncs tots el partit polítics van deixar-lo de banda.
Va fer un treball, molt bo durant la redacció de la constitució presentant nombroses esmenes per tal d'assolit un estat plurinacional de debò, no el “Zapatero” .
Gràcies, Lluís Mª Xirinacs pel teu exemple de coratge, i també per una rara virtut poc valorada i molt reclama als nostre polítics la teva honradesa, fins a sempre....