dilluns, 20 de desembre del 2010

Saber perdre...

Tant important com saber guanyar i administrar el triomf, és saber perdre. Aquest dies assistirem al debat d'investidura del futur president de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas. Ja comencen les especulacions del pacte entre CiU i el PP. A ERC ja els ve salivera en veure aquest pacte !! Tot i que ells estiguin a la UCI i el partit fet miques.
La mecànica de funcionament del parlament de Catalunya obliga que el president sigui votat per una majoria, en primera volta, encara que sigui simple en segona volta.
El mes lògic, seria pensar que aquell partits que no han pogut aconseguir una majoria de vots, suficient per poder governar s'abstinguessin.
Doncs No a resulta que el PSC, que mai a guanyat, Ni ERC que mai a guanyat, Ni ICV que tampoc a guanyat mai enlloc !!! votaran en primera i segona votació contra CiU. Molt bé i si el PP no afluixa que passarà.
Doncs la presidenta del parlament, el dissoldrà i convocarà noves eleccions, i punt i final !!!
Jo en el lloc del Sr. Artur Mas, no pactaria amb ningú i deixaria que es fessin noves eleccions, per així responsabilitzar, a tot aquells que ara votaran en contra, de la situació del país.
No passa res.
Però crec que aquest, és un símptoma clar de no saber perdre. Però es clar alguns estan massa preocupats per saber de que viuran a partir del mes vinent.