dimecres, 6 d’octubre del 2010

La contra de l'AVUI

Diari Avui 6 d'octubre de 2010.

Sota el títol de " NO ÉS NOMÉS UN LLIBRE” i amb text destacat diu : Un manifest en contra de la rehutilització del llibre literari en centres educatius rep més 400 adhesions d'escriptors, professors i lectors”.

Anem a pams :

l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, és pioner a la nostra comarca, i molt segurament a Catalunya, per la reutilització o socialització dels llibres de lectura, “literaris” en diu la notícia.

La socialització o reutilització de llibres fins al dia d'avui ens ha valgut felicitacions per part del Pares, del centre i del departament d'educació.

Senyors del manifest, només fer-vos unes observacions, els meus tres fills a l'institut han llegit els mateixos llibres de lectura, del programa de reutilització, de l'IES Quercus, llibres que en algunes ocasions ja teníem a casa en altres edicions i no els han servit.

Altres llibres que han llegit, que molt segurament no hauria comprat mai en la meva vida, i sóc aficionat a la lectura, i agraeixo, que només fessin viatge d'anada i tornada.

Ja sé per on van , el tema és els drets d'autor ? No ?

Per tant els llibres hauran de ser personals i intransferibles, com DNI, no ?

Potser serà millor que comencem, a no perdre diners i vigileu bé el tema de les biblioteques públiques.

Al meu fill tindrà prohibit agafar un llibre de l'institut del programa de reutilització ? Però per altra banda podrà anar a buscar-lo a la biblioteca ? O bé també li prohibireu ?

Frases com ara, Accions com aquestes : Impedeixen la creació d'una biblioteca personal , i per tant, la formació de futurs lectors “

En ocasions quedo meravellat de les coses que podem arribar a fer. Crec que val la pena que s'ho repensin, i potser que el manifest el deixin per altre dia. En tot cas mireu bé al vostre voltant i veure que molts dels que varen llegir un llibre a l'escola, si és que van fer-ho, va ser l'únic a la seva vida.

El tema és molt més complex del que aquí plantegeu, nosaltres només som pares que ens em intentat estalvia-nos un diners, sense cap mala intenció.