dilluns, 8 de febrer del 2010

Sindicats, quins sindicats ?

Fidalgo ve de "sentido común" retrasar la jubilación a 67 años


El ex secretario general de CC.OO. considera que la medida evitará problemas dentro de 10 o 15 años, y que una reforma posterior será traumática.


Fa molts anys que els sindicats no deixen de ser plataformes de partits polítics, UGT del PSOE (PSC-PSOE) durant molts anys va existir la doble militància. I el sindicat CCOO del partit comunista PCE-PSUC ( ara reciclats com ICV).
Aquests vincles, han estat nefastos pels interessos del treballadors. Els sindicats, són entitats subvencionades per l'administració, actualment més de 30 milions d'euros anuals. La molt baixa afiliació els fa perdre totalment la independència.
Qui espera que ens defensin la nostra jubilació ?
Crec que cal un debat a fons, amb serenitat, però estic segur que abans d'arribar a prendre la mesura de retarda la jubilació als 67 anys, s'han de fer moltes coses. Potenciar les jubilacions flexibles, establir desgravacions en funció de l'edat, ampliar bonificacions, etc.
A més avui tenim problema gravíssim que no l'explica ningú la població activa major de 50 anys, té un atur del 50 per 100 , brutal. Que vol dir això ? S'hauran d'arrossegar durant 17 anys per l'Oficina de l'INEM ?
Segur que no podem trobar sol·lucions menys traumàtiques ?
Per cert a quina edat és jubilaran els mestres, funcionaris, etc.. es seguiran jubilant a 60 anys ?
Sr. Corbacho , coincideixo en vostè és un debat necessari, però aquest no era ni moment ni el lloc.
De moment, els sindicats ja han descartat una vaga general.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanta la seva reaccio davant la proposta del govern, mes venint de voste, defensor de l'economia neoliberal.

El neoliberalisme va en contra dels interesos dels treballadors, de voste com a treballador tambe, en el sentit que valora a les persones com a "recursos humans" i no com a persones.

Amb aquesta mesura el govern (mal anomenat socialista) es doblega davant dels interesos del capitalisme ferotge i, com sempre, ho pagarem tots (voste tambe). Suposo que no li fa cap gracia jubilarse als 67, oi? doncs al pas que anem, aquesta nomes sera la primera mesura antisocial.

Anònim ha dit...

En aquest govern d'esquerres els sindicats són un zero a l'esquerra per al poble. Les mateixes propostes fetes per aquest govern les fes un govern de dretes, tindriem els sindicats al carrer demanant la dimissió del president del govern i convocant una vaga general en menys de 24 hores. Però ara no és així. Callen,abaixen el cap i miren cap a una altra banda. Tenen massa a perdre.

Sergio Resina ha dit...

Un govern d'esquerres? On veu vostè reformes d'esquerres?
El que passa es que aquí falta algun llibre d'ideologia política, perquè per a arribar a classificar al PSOE de socialista pràctic s'ha d'arribar a ser una mica ignorant. El mateix dic a l'hora de descriure les activitats realitzades pels sindicats majoritaris. No s'ofenguin, però tots som el resultat de la construcció d'una realitat social determinada. Només fa falta observar com i quina ha estat la nostra formació i veurem on fallem i on podem millorar. Sempre es pot aprendre. A veure, farem un repàs per tal d'evitar la repetició de bestieses que porto llegint des de fa mesos, anys.

Els sindicats de CCOO i UGT (que n'hi han més, per a la vostra informació!) són sindicats verticals, i com a tals actuen. Què hi ha d'estrany? Aquests sindicats fa anys que van deixar de ser la defensa directa dels treballadors davant l'empresa per ser una titella, un alliberat sindical, al comitè de les empreses. No sé de què ens estranyem.

I què tenen a perdre aquests sindicats? Les subvencions. No s'ha de ser un il·luminat per adonar-se'n.

Per cert, cal diferenciar d'una vegada la dreta liberal i la dreta conservadora per tal d'analitzar millor la realitat. Les sigles no són res.

PD: El PSOE va deixar de ser un partit d'esquerres quan eliminà tota la branca, tots els partidaris dintre del partit que volien reformes profundes al sistema, com les que tenia el seu fundador (Pablo Iglesias).

A aquest bloc li falten opinions personals, sembla que tot ha estat extret del diari Avui. Quina pena.