divendres, 12 de febrer del 2010

Jubilació a 67 anys o racionalitzar el sistema ?

Capitalitzar les pensions

Si Hacienda devolviera los 6.000 euros anuales que, de media, cotiza un empresario a la Seguridad Social y éste los invirtiera en Bolsa, el resultado sería sorprendente. Un jubilado cobraría 3.500 euros al mes -descontada la inflación- tras 30 años de trabajo y 7.500 tras 40.

6.000 de quota empresarial a l'any és una quota mitjana, en la majoria de casos és molt superior entre 8.000 i 10.000 euros anuals.

Quina podria ser per exemple la meva pensió, amb més 50 anys de cotització, si hi arribo, cosa que veig molt difícil avui. Seguint aquest sistema molt segurament al voltant de 10.000 mensuals.

Aquest articles esta bé.

Cal que comencen a diferenciar les pensions contributives, de les no contributives.

Una prova d'això és que s'han de tenir en compte totes les cotitzacions realitzades al llarg de la nostra vida, aquesta seria una manera de beneficiar qui més treballi, no com ara que totes les cotitzacions que superin les 35 anys no serveixen per res !!!. A més només es tenen en compte els últims 15 anys : I si aquests són els pitjors de la meva vida ? La Jubilació una misèria !!

Cal una reforma urgent del sistema de pensions, però racional molt racional.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La proposta neoliberal (es a dir, la de CIU pero tambe la del PSOE) amaga, darrere el discurs de l'aprimament dels serveis publics un perill. L'eliminacio dels sistemes de proteccio social. Mostres clares son les propostes de reduccio de funcionaris de les administracions, les politiques a favor dels serveis privats en l'educacio i sanitat o la manca de politica clara en l'ambit dels serveis socials.

Els neoliberals de CIU voldrien, encara que ho amaguin per electoralisme, eliminar sistema de proteccio social i "salvese quien pueda".

Racionalitat en la despesa publica? evidentment, pero no reduir serveis publics ni proteccio social.

Ramon Marquillas ha dit...

Benvolgut amic :

Et recordo que qui ha fet la proposta de jubilació al 67 anys , és el govern del PSOE, amb el silenci d'ERC i ICV.

Ramon Marquillas ha dit...

Qui fa la política de privatització de la Sanitat és diu : PSC-PSOE amb els socis d'ERC i ICV, no fos cas que perdin la menjadora.
En vols un exemple ALTHAIA de Manresa, privatització total i absoluta, sap qui mana !!! Un tripartit, carai.

Recordi una vegada més la paraules d'en Tony Blair : L'ESQUERRA POSA L'INTERMITENT A L'ESQUERRA I GIRA A LA DRETA. En això el tripartit és perfecte parlar dels drets del treballadors i fotre'ns a tot drap, mentir , mentir i mentir, només saben fer això.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.