dissabte, 16 de maig del 2009

A cada bugada perdem un llençol


Nou rècord negatiu de l’economia espanyola, caiguda en picat del PIB un 2,9, en un any aquest 2009.
Cal tenir present que alguns municipis ja han començat les obres del pla ZP, la repartidora als ajuntaments. Aquest diners, què com tothom sap, quedaran en no res, i no crearan ni un sol lloc de treball, potser evitaran que algunes persones enlloc d’anar a l’atur del maig hi vagin el desembre, que ja és molt.
Uns informes europeus pronostiquen que la economia espanyola farà la L , es a dir caurà en picat i es quedarà una temporada llarga al fons, no farà la V con la dels EEUU o la U de la Unió europea, no Espanya farà la ele amb el peu llarg, molt llarg.

No és estrany, que amb aquest política, la majoria dels responsables estiguin fora de joc.
Fa vergonya aliena. veure campanyes, com la de la Catalunya optimista de la Generalitat, on es diuen unes bajanades monumentals : “Com ara estic a l’atur jo i la meva parella i no volen renunciar al lleure “ Doncs per mi collonut !! però aquesta segurament no és la millor manera d’incentivar la gent a treballador, oi que ens entenem.

O bé actuacions : En la qual ens dedicarem a fer una campanya : Contra la crisi canviem les regles del joc. Farem un partit de futbol contra la crisi, i muntarem parades de vendre comerç just. Pel que, es veu tots els altres comerciants de Sant Joan de Vilatorrada ens dediquem al comerç injust. Tant és que venguis sabates, pasta per la sopa, cansada, rodes, llums, telèfons, flors, roba, carn o peix , es veu que estàs a la llista dels comerç insolidari. Pel què es veu el comerç solidari, deu ser aquell que no paga ni un duro”ni un euro” d’imposts. Que vol dir canviar les regles del joc ? Però no les heu fet vosaltres, que maneu fa vint anys, les regles del joc ?

Francament, estic descol·locat i en ocasions sento molta pena que gent del nostre municipi, que mai s’han guanyat la vida fora de la menjador pública, ens donin consells als altres, de com s’ha de fer les coses. Farem un partit de futbol contra la crisi, una costella contra la crisi, farem volar estels contra la crisi, menjarem botifarra contra la crisi. Però heu pensat mai baixar imposts, contra la crisi, reduir l’IBI contra la crisi, fer una despesa del diner públic més raonable contra la crisi.
Però com es nota Sr. Marquillas que vostè és de dretes, em diran els esquerrans de guàrdia. Doncs pot ser val més ser de dretes, que no pas fer veure que un és d’esquerres i l’únic que fa és viure amb l’esquena dreta i del diner públic, de l’ajuntament, del consell comarcal, de la diputació, de la generalitat , i allà on faci falta, etc,

La qüestió és fer veure que correm molt, i fem molt, però en realitat no ens movem de lloc.

Com deia aquell “ Ara li fan el mànec “

Diari Avui