divendres, 6 de març del 2009

Eleccions País Basc i País Gallec.


Salvador Cardús : AVUI ,6 de març de 2009

"Aquí, l’únic partit que se sent políticament segur és el PSC, una organització que, aquesta sí, té un horitzó nítid compartit amb el PSOE: ocupar tots els espais i escletxes possibles de poder, acomodant el socialisme sense escrúpols a tot allò que faci falta. Vegeu, si no, al País Basc."

A Galícia tot està decidit, el PP amb majoria absoluta i el bipartit més partit que abans. Avui ja són història. Al País Basc també, la jugada mestre del PP farà a Patxi López, Lendakari !. El govern dels perdedors, dels antinacionalistes, i dels espanyolistes (constitucionalistes), hi serà una realitat gràcies al PP, i la il·legalització fins i tot de les mosques que portin la ikurriña, gràcies al bunyol jurídic de la llei de partits. Per cert, no sé on eren els de convergència aquell dia, però m’han comentat que varem votar-hi a favor, per llogar-hi cadires !!.

Per tant les meves conclusions : El PP té un projecte d’Espanya , que no m’agrada , però que com mínim es clar i no m’enganya, no ens volen i prou. El PSOE no té projecte de res, ni d’Espanya (l’Espanya plural del ZP ha fet aigües per tot arreu), ni projecte social, ni projecte econòmic ni res de res, només té una finalitat governa a qualsevol preu. A Galícia amb els vots de BNG , a Catalunya amb els vots d’ERC i el PSOE II , que és ICV. Al País Basc amb el PP. Estratègia governar com sigui i amb qui sigui. Només una condició un socialista president.

Si això no ens a de portar una mica més enllà, vol dir que no anem bé. Com port ser que un partit com ERC independentista declarat, sigui capaç de donar suport a un president NO Nacionalista a Catalunya, i governar amb aquells que ara pacten amb el PP per fer fora governs nacionalistes, ni que siguin “light” com el PNB.

Seguirà Esquerra al Govern de Catalunya amb aquestes conseqüències brutals i nefastes sobre Catalunya i el País Basc. Serem capaços entre tots (CiU, ERC, ICV si vol) de construir una majoria Nacionalista a Catalunya,

Vinga som-hi, no cremem més el nostre electorat i tornem-nos la il·lusió pel país, avui que encara és possible.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ERC i CiU encara ho veuria factible, però què té de nacionalista ICV?

Ramon Marquillas ha dit...

Un comentari que no he publicat , em tracta de "tonto" per considerar ICV un partit nacionalista. No crec que ICV necesiti defensar-se de ningú. Però crec, que com mínim és un partit que sempre a mantingut un carácter propi. Podem estar d'acord o no però, és un partit democràtic. AL País Basc va pactar amb el PNB. Tot són prioritats.

Anònim ha dit...

El problema és que aquesta gent que classifiquen a la gent de "tonta" no es miren al mirall, perquè sinó quedarien bocabadats de la poca personalitat que tenen com a partit. Rere l'excusa d'anar introduïnt el seu programa als ajuntaments es van acomodant al poder i fa riure després com es manifesten, sembla que estiguin a l'oposició i que siguin hippies.


La situació del País Basc la desconec bastant, no hi he anat mai, i l'únic que sé és allò que surt per la televisió. Crec que, ja no ha nivell basc, hi ha un problema de sentit democràtic molt i molt gran. Hi ha moltíssima gent que s'hi sent identificada a cap partit polític que es presenten i que els hi neguen la participació a unes eleccions, acusant-los de terroristes. Crec que si tota l'esquerra abertzale és terrorista, al país basc no hi haurà mai pau.

Sembla mentida que redueixin la política a simples pactes i opcions de votar a PSOE o PP, si votem a uns malament, i si votem l'altre també. I sempre barallant-se. Això fot pena i fa que la gent s'allunyi de la política, és normal.

La definició que has fet dels partits crec que és correcta, però t'has descuidat a Convergència i Unió: un partit de dretes i nacionalista. Està molt bé defensar una Catalunya tal qual, bla bla bla... però heu estat 23 ANYS AL GOVERN i ara, des de l'oposició, doneu les culpes al govern d'aspectes que si quan governàveu haguessiu fet ara estariem millor. I, per cert, la Catalunya del progrés és una Catalunya amb una escola i una sanitat pública i de qualitat, és essencial. I cap dels partits teniu això en ment.

Ramon Marquillas ha dit...

Per un error he borrat aquest cometari, és anònim :

"No comparteixo que ICV mantingui un caràcter propi.Per a mi és un partit que fa molt bona oposicio defensant unes ideologies que, en moltes ocasions comparteixo, però que a la pràctica, quan estan al govern tanquen els ulls i ho accepten tot, sigui de la seva ideologia o no.

Mira aqui a Sant Joan mateix: a favor d'un nou pla urbanistic, per exemple. Si fos un partit de dretes qui planteges això els d'ICV serien els primers a sortir al carrer en defensa del medi ambient,d'aprofitar els recursos d'habitatges buits ja existents al nucli urbà,.... politica totalment coherent amb la seva filosofia, però no és aixi. Pacten el què sigui i amb qui sigui per mantenir-se al poder, que dona molts calerons. Aquest en pot ser un exemple quotidià, però n'hi ha molts altres... no es compleix la normativa vigent en il·luminacio a la preso ( i callen), no hi ha personal mèdic les 24 hores del dia....(i callen), els treballadors no tenen uns contractes com cal...(i callen) aqui es on es veu un partit d'esquerres de debò. Està molt be defensar una ideologia, però quan les persones i els partits es veu el que son és al dia a dia, a les decisions que toca prendre.I aqui filosofia de partit i interessos van molt deslligats. "

Ramon Marquillas ha dit...

Mira :

Els 23 anys de convergència : l'escola pública funcionava, ara tenim vaga dia si dia també, i això que manen els teus amics. La sanitat anava força bé no com aquest desastre que tenim ara.
La gent tenia feina i treballava no com ara, que en un any s'han quedat sense feina 1,200,000 treballadors i 700,000 autònoms. Mira quina il·lusió que manin les esquerres.
La sanitat, l'ensenyament i treball els tres pilars de la nostra societat dinamitats i la gent callant com "putes" que es diu vulgarment. A mi les esquerres ja fa temps que m'han acabat els pe....
Per cert saps quina frase va fer servir el PSC o PSOE a Catalunya per guanyar les eleccions contra els PP "si tu no hi vas ells tornen... " doncs hauria de dir tant si vas com si no tornaran.. els de sempre.
Per cert contra qui cridaran aquest que s'han aquedat a l'atur.. contra el govern d'esquerres ? O bé tindran els nassos de fer com els sindicats i posar un lema com "contra el abuso empresarial" PER FAVOR, SIGUEU SERIOSOS PER UNA VEGADA A LA VOSTRA VIDA.

Anònim ha dit...

Si classifiques al PSOE com un partit d'esquerres, ja no sé ben bé qui és el que té un problema. No se si es per part de la dreta que sou incapaços de distingir un partit d'esquerres, que no heu llegit res dels fundadors dels partits i sindicats d'esquerres, o es que no voleu obrir els ulls.
El PSOE no és ni socialista, ni obrer ni espanyol. No és més que la consolidació dels partits socialdemòcrats a Espanya, aquesta socialdemocràcia que es va mantenir amb els braços creuats davant l'amenaça feixista, sí, sí, aquesta que va deixar al poble espanyol indefens.

I el tema dels sindicats també és una broma. Quins sindicats són aquests que tant defensen al treballador, CCOO i UGT? Això sí que fa riure.
Els treballadors manifestant-se a favor de la millora de les seves condicions de treball i ells, com a representants, pactant amb la patronal unes reformes de pena. Però és normal, per saber com funcionen els sindicats s'han de conèixer. Uns sindicats que es mantenen amb una gran quantitats de diners dels pressupostos estatals pretén defensar al treballador? Espera, que em ric...
Són sindicats verticals, i com a tals han de complir la seva funció: evitar possibles revoltes.
Perquè quan es mouen altres sindicats autogestionats miren con tremolen des dels despatxos...

Ramon Marquillas ha dit...

Que el PSOE i el PSC no són d'esquerres ho saben nosaltres, però resulta que el 80 per 100 dels seus votants encara s'ho creuen que és d'esquerres. Per cert que vol dir ser d'esquerres avui ?