dissabte, 30 d’agost del 2008

PIRELLI de nou, punt final ?


Aquests dies de vacances, llegeixo més el diari quan dic més, vull dir les notícies més i més petites aquelles que no fan titular, quina va ser la meva sorpresa quan el dia 13 d'agost veig aquesta notícia : PIRELLI crea una “joint venture” per produir pneumàtics a Rússia.

“El fabricant italià de pneumàtics Pirelli, la companyia Russian Technologies i el govern de la regió russa de Samara han arribat a un acord per crear una joint venture que es dotarà de 250 milions d'euros per construir una fàbrica de pneumàtics al país rus que produirà 4,2 milions d'unitats a l'any. Fa un mes que Pirelli va anunciar la reducció de la producció a Manresa i l'acomiadament de 280 treballadors.”

El Pep (Huguet) i el Pepe (Montilla) tant i tant contents que van anar a veure els amos de Pirelli i els varen dir : Tranquils, que no passarà res. I tots dos van marxar amb una piruleta cap a casa, i amb l'expedient complert, els deures fets.

Poc a poc se'ns van confirmant les males notícies sobre l'economia espanyola, la mala situació des de tots els punts de vista possibles. Ho tornaré a explicar :

1 Els salaris no són excessius, però ja no són barats.
2 Els costs salarials, són dels més cars d'Europa. (Seguretat Social, IRPF i acomiadament)
3 L'energia també és cara, i escassa, i en cara ens diuen que la cobren per sota preu !!
4 Manca de personal especialitzat, manca de formació i qualificació.
5 Administració poc eficaç i molts funcionaris i pocs serveis.
6 Lentitud administrativa, s'eternitzen els tràmits.
7 Manca d'infraestructures bones i gratuïtes.
8 Excés d'endeutament de les empreses (No tenim un duro)
9 Ineficàcia, manca de reacció total i absoluta dels tots governs, de la Generalitat, fins a l'ajuntament.
10 etc

Amb aquest panorama, ara ja podem veure quins serà el futur de la nostra comarca, i de la resta de Catalunya, la pregunta és : fins a quin punt ens podrem ensorrar ?

Lamentable, tot plegat és increïble.