dilluns, 9 de juny del 2008

Crisi, quina crisi ? (II)

A Sant Joan, ja fa dies que la ballem, amb el tema Pirelli, d'aquí un mes diu que sabrem de quin mal em de morir. Mentre tant, Tèxtil Riba ja ha mort, la pràctica liquidació de l'empresa prevista per finals de juliol, va avançar-se a finals de maig, així el dia 30 varen liquidar 50 del 75 treballadors de l'empresa. Això, sense tenir en compte el reguitzell de petites empreses que han passat a millor vida en els últims mesos.

No cal ni dubta quin és el màxim responsable, en un municipi on manen els socialistes, amb un consell comarcal on manen els socialistes, una diputació on manen els socialistes, una Generalitat on manen els socialistes, el govern de l'estat on manen els socialistes. No hi ha dubte un responsables clars en són els socialistes, tot s'ha de dir en ocasions amb l'ajuda inestimable d'ICV i ERC que en qüestions d'economia son uns autèntics “cracs”.

El govern de l'estat que encara viu als núvols, està convençut, que amb poques reformes d'estar per casa anirem endavant. Una crònica d'un economista al diari avui definia la gestió del govern de l'estat de la següent manera : “ Segons Zapatero de crisi no n'hi ha. El cap de l'executiu és del parer que amb quatre retocs aquí i allà n'hi haurà prou. Així anirem avançant, de victòria en victòria, fins a la derrota final”.

Cal una reforma a fons de l'estat ; reforma de la seguretat social; reforma de les pensions; reforma del sistema sanitari; reforma de les prestacions d'atur; reforma de llei d'immigració; reforma de la funció pública; reforma de justícia ; reforma de llei electoral ; reforma del propi estat.

Creiem que amb aquest govern afrontarem alguna d'aquestes reformes ? Sincerament crec que no.

Però que us consti, aquí no hi ha crisi. Us ha quedat clar ?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Ramon,

m'agrada molt tot el que dius al bloc, però penso que els teus comentaris estàn mancats d'una exposició clara de possibles alternatives / solucions als problemes que esmentes.

Penso que si voleu desbancar als govern actual PSC-ICV els veïns del municipi us han de percebre com una força amb projecte alternatiu de poble, no únicament com a força de fotre canya (que ja està bé).

Salutacions

Ramon Marquillas ha dit...

Hola :

Ja ho sé, la meva visió no és massa positiva. El que vull deixar clar és que existeix un ambient de crisi molt generalitzat.

Deixo per més endavant, les propostes per sortir de la crisi, tot i que avanço algunes de les meves propostes, al final.

Un projecte alternaiu pel poble l'he presentat en moltes ocasions i tornaré a fer-ho. Per exemple : les terrenys de l'actual centre penitenciari vaig proposar-los fa 9anys qualificar-los com sòl industrial. NO va ser la resposta. Segurament avui Sant Joan tindria una situació molt diferent.
1 No tindriem presó.
2 Tindriem industreis.
3 Cobrariem IBI (de les naus)
4 Cobrariem segurament IAE (DE LES INDUSTRIES)
5 Tindriem uns centenars més de lloc de treball al municipi.
etc..

Per més endavant deixo la resto,

Cordialment,

Ramon

Anònim ha dit...

I quins son les vostres propostes en materia d'educació, sanitat, serveis socials, joventut, etc.? CIU sempre heu denunciat una (totalment certa) manca de planificació del govern PSC-ICV.

No obstant, considero que a CIU us manca reforçar la forma com comuniqueu el vostre missatge als ciutadans. Si teniu un projecte alternatiu, expliqueu-lo. Seria molt trist que la gent de Sant Joan tornessim a caure en el parany de recolçar projectes que només venen fum: el cas d'IC, per exemple, és clarissim.

Salutacions.