dissabte, 4 de juliol de 2015

Convergència sense Unió

Feia molts anys que als congressos de  Convergència es demanava revisar el pactes amb Unió i la quota del 25% , més enllà d’alguns replantejaven, ja es preveia la ruptura. Finalment ha estat així. Després de l’escàndol de les últimes eleccions, on el Sr. Duran rectificava diàriament les paraules del president, tothom tenia clar que no podíem continuar.

La “Tercera Via” del Sr. Duran, no sé que és, ni ell mateix ho sap, tampoc li interessa gaire la veritat. En Duran és un polític autònom, ell va a Madrid a defensar els interessos del “lobby” farmacèutic i poca cosa més, ni ell mateix ho amaga, és conegut i reconegut per a qui treballa.

A més després de fer neteja al partit, no té cap tipus de competència, personatges grisos i de tercera fila políticament parlant, són al seu voltant, ni Vila Abadal, ni Antoni Castellà , ni Joan Rigol, ni la mateixa Joana Ortega , que et queia l’ànima als peus, cada vegada que la sentia parlar. El discurs polític de En Duran està molt ben fet o és molt potent, no el menys tingueu. (tinguem)

Per tant, ara tothom té el que volia, convergència un partit únic amb llibertat per pactar amb qui vulgui i no cal fer una federació. Pactes puntuals si cal.

Unió Democràtica de Catalunya, un  partit, ara clarament definit com a autonomista, que pot acabar per ser el Cavall de Troia del PP a Catalunya. I per altra banda una ICV que els han caigut les lletres, Sense Iniciativa la tenen uns altres, sense Catalunya ara són espanyols i sense els Verds, no n’ha quedat ni rastre (com s’han de veure els pobres comunistes). Però els dos queden clarament definits con AntiIndependentistes.

L’única finalitat de tots els moviments, és desgastar el president i el procés, i això per l’oposició sempre són bones notícies.  

Per cert , perquè no han dimitit tots els regidors d’Unió que van presentar-se el dia 24 de maig, o han plegat d’Unió i s’han fet de convergència. Algú mal pensat, pot creure que van esperar al dia 27 de maig a fer la consulta interna , per deixar-ne el màxim de col·locats, abans de tancar la paradeta.

Que en Duran es bon polític cap dubte, que és un valor per Catalunya cap dubte, que és el millor del que ha quedat Unió cap dubte. Que ni ell sap on va , cap dubte.