dilluns, 26 d’abril del 2010

Heu fet Història !!!


La jornada d'ahir 25 d'abril de 2010, passarà a la història del nostre poble per la seva normalitat. Sense incidents, va votar qui va voler. Una convocatòria sense mitjans, sense diners, sense propaganda institucional, amb algunes traves i ignorats per un ampli sector dels mitjans de comunicació.

No és tant important el què (Resultat), si no el com (mitjans) i el perquè (la finalitat).

Sant Joan de Vilatorrada ha votat amb normalitat, i amb poca diferència amb altres poblacions del Bages, home no ens podem comprar amb Avinyó, però tampoc no ha estat una diferència escandalosa. Cal tenir en compte que en el cens 8.775, s'havien imclós els menor de 18 anys i majors de 16 i la població estrangera.


Voleu parlar de fracasos en eleccions Sra. Tura, un fracàs és la consulta sobre la constitució europea 30 per 100 de participació, amb tota la maquinària de l'estat, i 100 milions d'euros de pressupots, fracàs és el referèndum sobre el nou estatut de Catalunya, que ara ningú discuteix, amb tots els partits a favor. Això si que és un fracàs com un cabàs Sra. Tura.


Segur que aquest és el principi del camí, sorgiran moltes dificultats, sorgiran moltes traves, però cal tenir direcció i constància, anys i molts anys de treball. Qui es podia imaginar l'any 1972 o 1973 amb el Franco viu que 10 anys després tindríem, democràcia i una autonomia incipien, però decidida. Qui ? Qui es podia imaginar fites com una televisió nacional en català, els mossos d'esquadra, la gestió de la sanitat i de l'ensenyament des de la Generalitat. Érem quatre els que demanàvem llibertat , amnistia, estatut d'autonomia......


Hem fet història, heu fet història, això és el començament.... Ànims

8 comentaris:

el blog del Marañón ha dit...

Hola Ramon,

només faltaria que no hagués sigut una jornada amb absoluta normalitat. Sincerament no crec que sigui un fet ressaltable.

Sincerament, discrepar de la cobertura dels mitjans de comunicació. Durant TOT EL DIA el 3/24 va dedicar pràcticament la meitat dels seus informatius de mitja hora a parlar de les consultes. Això, fins al vespre. En el moment en què es van conèixer els baixos percentatges de participació. Llavors "curiosament" van començar a passar-hi per sobre. El percentatge irrissori de participació a Lleida, pràcticament ni esmentar-lo.

Podríem discutir si a Sant Joan el percentatge va ser tant exitós. Depèn de qui ho valori lògicament, però també diguem una cosa. Ni de molt lluny es va mobilitzar el vot "potencialment" independentista, que en altres eleccions vota a partits que defensen el sí.

I es poden fer moltes lectures del què demostra la jornada d'ahir. Per mi hi ha una clara conclusió, la independència és un tema que no interessa i no preocupa. No és com algú ens ha intentat vendre una "preocupació nacional". Entenc i me n'alegro que sigui així, que la preocupació principal de la gent no sigui aquesta sinó aquells problemes que de manera molt directa afecten a la seva quotidianeïtat.

ens anem veient!

albert

Ramon Marquillas ha dit...

Fitxa't Albert ,que en funció de la feina de cada lloc el resultat ha estat diferent molt diferent.Els resultats a Olot o Lleida.
A Sant Joan, Només s'ha muntat l'organització amb 60 dies i pocs diners.
Per això, ho considero un éxit.
Alguns mitjans, van dedicar-hi una estona el mateix dia, la majoria ni ho van tractar. Una setmana abans, fora d'alguns diaris , la majoria res de res.
Hagués preferit una participació de 60 per 100 encara que el 45 per 100 hagués votat no. En aixó tens raó.
Per alguna cosa es comença.

Sergio. ha dit...

Però si van donar diversos dies, prèvis al dia 25, per anar a votar allà on vulguessis... A molts llocs van posar parcs per als nens, perquè els pares estiguessin trànquils.. Només faltava realitzar una botifarrada i posar les urnes allà al mig del pati per tal que la gent els veiés.

A Sant Joan el 13% va anar a votar, no van ser ni 1100 les persones que això representa. I d'aquest 13% aproximadament un 8% va dir que no. I això tenint en compte que es contava a la població major de 16 anys...

Sincerament crec que va ser un fracàs estrepitós en quant al resultat, però crec que el més important és que la població ha pogut realitzar una consulta popular encara que no tingués validesa.

També volia referir-me a la voluntat (positiva) per mostrà ICV a Sant Joan per tal que la finalitat de la consulta (vertaderament obtenir un SÍ a la creació d'un Estat independent) es portès a terme i mostrar la meva indignació peruqè sou els primers, els que tant parleu de respectar les lleis, els que no respecteu ni la Constitució.

Ramon Marquillas ha dit...

És la teva opinió, per tant res a dir. La societat fa canvis per què algunes persones els porten a terme,els impulsen, els altres ja s'hi afegiran. Fa 10 anys estic segur que no s'hauria acostat ningú ni a les urnes. Estic d'acord en què els menors de 18 anys i els estrangers va ser un error incloure'ls a les votacions. Els menors de 16 anys molt pocs i els estrangers , encara menys. Aquest fet ens va rebaixar el percentatge de participació.
No passa res a la propera Farem la consulta per la República !!

Anònim ha dit...

Algú pot traduir l'últim paràgraf de l'entrada del Sergio? Perque no s'enten res.

Gràcies

Ramon Marquillas ha dit...

Crec que vol dir que ICV molt bé, però que CiU molt malament. La veritat tampoc no ho acabo d'entendre...

Sergio. ha dit...

Perdó, veig que m'he expressat malament. Deia que no trobo correcta la postura d'ICV quan aposta publicament per la independencia, ja que com a partit politic crec que hauria de respectar la Constitució i allò que garantitza.

Anònim ha dit...

Que ICV es independentista??? Si són uns espanyolistes que fan por! Aquest Sr. no s'entera de res!!!