dimecres, 1 de juliol del 2009

Oportunitats al Bages

Fa pocs dies veiem passar volant l'aeroport cap a l'Anoia, també varem veure com el Kàrting de Rajadell se'n anava cap un poble del Vallès amb alcalde d'ERC (quina casualitat !!! ).

I ara sabem que en 150 anys em estat incapaços de baixar el temps per anar a Barcelona, ja no parlo de Lleida per que és com anara a la Patagònia !!.


Com deia aquell i ara que, seguirem negant les evidència o bé farem alguna cosa. Es mouran , ens mourem els polítics del Bages ?




Regió7 30/06/2009
El tren a Barcelona tarda igual que fa 150 anys
Els usuaris de RENFE preparen per al proper 3 de juliol una jornada de protesta

ACN El pròxim 3 de juliol es commemorarà l'arribada del primer ferrocarril a la capital del Bages procedent de Barcelona. Els usuaris aprofitaran aquesta celebració per protestar en contra del servei que ofereix aquesta companyia. Es queixen que la durada del trajecte és la mateixa que fa 150 anys, 80 minuts. El pròxim divendres es trobaran a les set de la tarda a l'estació de tren de Manresa per llegir un manifest i fer una xerrada debat a càrrec de l'historiador Francesc Comas i del representant de l'Associació per la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol.El 3 de juliol del 1859 va arribar el primer tren a Manresa procedent de Barcelona. El viatge va durar 80 minuts. 150 anys més tard les coses no han canviat i el trajecte segueix durant el mateix. És per això que davant d'aquest aniversari, un grup d'usuaris de Renfe de Manresa han creat la Plataforma de celebració dels 150 anys de Renfe, per organitzar una celebració ben especial per a un aniversari tan assenyalat. Amb això, volen reivindicar que 'no estan disposats a perdre el temps en una línia de tren del segle XIX'.Els usuaris demanen la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i del Consell Comarcal del Bages per aconseguir el servei de transport públic directe amb la capital. També reivindiquen que Renfe escurci el temps de viatge i incrementi les freqüències fins a fer-lo competitiu amb el viatge per l'autopista. Segons ells, aquests organismes haurien de ser 'la veu dels ciutadans de la zona' i vetllar pel seu dret a tenir un transport públic 'digne, però no fan res al respecte'.L'organització ha convocat els ciutadans a una protesta el proper dia 3 de juliol a l'estació de Renfe de Manresa a les set de la tarda. La mobilització constarà d'una cassolada popular amb la lectura d'un manifest, una cercavila fins al Casino i una xerrada debat a càrrec de l'historiador Francesc Comas i del representant de l'Associació per la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol.