dimarts, 16 de juny del 2009

Nova etapa ?

Sant Joan de Vilatorrada, aquest any 2009 escriurà, una pàgina de la seva història , si els anys 30 van ser el començament ara s'escriurà el final. En pocs mesos s'ha passat de l'eufòria de la nova fàbrica "nonnata" dels Lledoners al costat del CP (presó). Al tancament i desmantellament de la maquinària.

Comença una etapa molt complicada per Sant Joan de Vilatorrada, per Manresa pel Bages. Ara cal que ens fem la pregunta i la responguem sense enganys. Quin model de comarca volem ?

Cal que pensem i anem despresa doncs el final ja és aquí. I encara no veiem els brots verds per enlloc.

Regió 7 --- 16 06 2009

Pirelli presenta l´expedient per tota la plantilla de la planta de Manresa

L'empresa planteja acomiadar els treballadors en tres fases, i el comitè vol una sortida en bloc


ROGER JUNYENT MANRESA Pirelli va presentar ahir l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta la totalitat de la plantilla de la seva planta de Manresa, segons van confirmar ahir, dilluns, fonts de la companyia. La multinacional també va presentar l'ERO que afecta els 491 treballadors de la fàbrica, que deixarà de produir pneumàtics el 31 de desembre que ve, davant del comitè d'empresa.Segons va explicar el president del comitè d'empresa, Sergio Delgado, l'ERO preveu que una setantena de treballadors deixin Pirelli l'octubre, que el gros de la plantilla ho faci el desembre i que, finalment, el març del 2010 pleguin una trentena més d'empleats. Aquests últims serien els que es dedicarien al desmuntatge de la maquinària per produir pneumàtics. Tot i això, Delgado va remarcar que el comitè defensa que es faci "una sortida al mateix temps" de tots els treballadors per evitar problemes. Amb la presentació de l'ERO s'obre un nou període de negociacions, durant el qual el comitè "intentarà millorar les condicions econòmiques i socials" de l'expedient anterior, aprovat el mes de gener passat. Segons es va acordar aleshores, les indemnitzacions pactades són les mínimes que s'han d'aplicar en expedients i acomiadaments posteriors.De cara al futur, Pirelli preveu instal·lar un centre logístic a Manresa, que donaria feina a una setantena de persones, i altres activitats relacionades amb el medi ambient que, segons el delegat sindical de CCOO, Santi Vidal, "fins ara no s'ha concretat res per escrit". Per la seva part, Leo Gómez, representant al comitè per part de la UGT, considera que el tancament de la planta de Manresa "és una deslocalització" i respecte a l'expedient explica que "ara l'hem d'examinar en profunditat".