dissabte, 20 de setembre del 2008

I NO FAREM RES !



Que la situació econòmica és dolenta, no és cap novetat. Que l'any vinent serà pitjor, no és cap novetat. Que els governs no saben on van, no és cap novetat. La novetat, és que ara la culpa de tot, és del americans, quina barra!!

Mireu, per fer un anàlisi de pa sucat amb oli, val més deixar-ho estar, analitzar el perquè de la intervenció de l'estat és molt complex, deixem-ho. Què vull constatar? Doncs que els americans prenen decisions, bones o dolentes, el temps ho dirà, però com mínim fan alguna cosa, es mouen. No donen la culpa dels seus mals a la Xina, pel seu creixement ni pel seu model econòmic, no. Els americans prenen les seves decisions, els alemanys prenen decisions, els francesos, suecs, etc. Els Espanyols, s'ho miren com sempre..

Les empreses cauen com mosques, cada dia una, a Sant Joan s'ha perdut la Tèxtil Riba, i Pirelli està en ple expedient, petits tallers, autònoms i empreses de construcció estant amb l'aigua al coll, però tranquils, que les propostes que prepara l'ajuntament ens salvaran a tots la vida.....

Una cosa en que Sant Joan ha progressat, és en pla d'igualtat, sobretot en l'atur tenim tants parats homes com dones, és un trist progrés com sempre.

Però mentre tant confieu i esteu tranquils que com sempre, No Fan Res.

Per cert una notícia de Sant Joan i del meu amic el conseller Huguet, Felicitats a tots dos, això deuen ser mesures anticrisi, sobretot pel que el nomenen....


Dijous, 04 de setembre de 2008 - 17:38h
Innovació, Uni. i Emp.

Gemma Boix, nova Directora dels Serveis Territorials del DIUE a les comarques de Barcelona


Gemma Boix, de 31 anys i nascuda a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), s’ha incorporat aquesta setmana com a Directora dels Serveis Territorials de les comarques de Barcelona del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Llicenciada en filologia catalana per la UAB es va incorporar al Cos de Professors Agregats d’Ensenyament Secundari de la Generalitat l’any passat després de dedicar bona part de la seva trajectòria professional a la docència. Ha treballat com a professora de llengua catalana i literatura a l’IES Llobregat de Sallent, a la comarca del Bages. Militant d’ERC des del 2001, s’ha presentat en dues ocasions com a cap de llista a les eleccions municipals de Sant Joan de Vilatorrada (2003 i 2007) i també va formar part, a les últimes eleccions autonòmiques, de les llistes al Parlament de Catalunya. Actualment exerceix, des de l’oposició, com a regidora a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. El gener del 2007 entra a formar part de la Permanent Comarcal del Bages, amb el càrrec de Secretària de Política Municipal i Secretària de la Dona. I al maig del 2007 entra a formar part del Consell Comarcal del Bages. Al juny d’aquest any s’incorpora a l’executiva nacional com a Secretària Nacional de Política Cultural i educació. Molt vinculada i activa en el món cultural de Sant Joan de Vilatorrada, compagina les seves tasques professionals amb feines de direcció a l’Escola de Dansa i a l’Esbart de Dansaires de Sant Joan, una de les entitats més rellevants del municipi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que és vergonyòs és que mentres la opinió pública, és a dir, la opinió que generen els mitjans de comunicació capitalistes sobre les mases, sobre les persones, critiquin a un govern que nacionalitza una empresa d’una manera totalment irracional i superflua, ells mateixos estiguin patint les conseqüències d’un sistema errat i totalment injust. Més que al govern, es critica al president. Dient-li que si comunista, que si dictador, etc. i s'obliden que ha estat escollit democràticament. Però això ja és un altre tema. I, com ja veus, no faig referència al govern espanyol, perquè no mereix ni una paraula.

Ara bé, ja tenim la gran solució, els fabulosos avenços que els països del Primer Món, bressol del capitalisme salvatge, han anat desenvolupant al llarg dels bons temps ens salvaran de la ruïna. ¡Ens hem d’agenollar devant de Déu: els diners!

La solución dels EEUU, un país tant admirat per uns quants, quina casualitat que són els seguidors de teories purament liberals, amb el que representa per la classe treballadora, és injectar més de 180 mil milions d’euros per tal de salvar-li el cul a uns empresaris que quan les coses han anat bé s’han fet d’or amb la misèria dels altres. Molt bé, d’això se’n diu coherència. Dic: mesures econòmiques contra la crisi.

Això no surt ni als mitjans de comunicación ni enlloc, perquè fem que la gent pensi. I això és molt perillós. Fer que la gent sigui conscient de les coses és el més perillós del món, perquè s’adonarien de què això es basa en l’explotació d’uns amb el consentiment d’uns altres, sobre els altres. Sobren els noms.

Salvar el cul a uns quants està bé, però es critica al que nacionalitza una empresa que està a punt de tancar, perquè com que no s’enriqueixen directamente ells…

En fi, la conclusió és que mentres fan falta 30 mil milions d’euros al any per acabar amb la fam al món, prefereixen treure diners de sota les pedres perquè la banca privada segueixi funcionant i fer que els que s’han enriquit tota la vida segueixin fent-ho.

Llàstima que amb la fam dels nens del Sudan no s’obté rendibilitat, sinó hauriem acabat ja fa temps amb la fam al món. ¡Què trist que amb la misèria d’uns els altres viquem tan bé! Ah no, que ara amb la crisi molts empresaris han de tancar, i ho passen malament.…doncs que es posin a la pell dels treballadors que porten ja temps a l’atur, demanant prèstecs per poder menjar. Que això no és nou.
Quan han començat a perdre diners els poderosos salta l’alarma, mentres als de sota fa temps que se'ls va cremar l’alarma de tant utilitzar-la inútilment.

Ramon Marquillas ha dit...

La veritat és que no acabo d'entendre si estàs a favor en contra o bé ni a favor ni en contra. L'economina liberal no és perfecte, ni és tant bona. Però crec que és l'únic model que tenim com a referència, ni que sigui de lluny. No em negaràs que les economies socialistes han estat, un fracàs rotund.
No vull defensar el model del EEUU, però el que et deia com mínim veig que fan alguna cosa, ni que sigui malament, però que es fa a Espanya ? mirar-s'ho ?