diumenge, 20 de juliol del 2008

Ni regalada



L’empresa Pirelli, va anunciar en la data prevista, la seva intenció de no fer la nova fàbrica al Bages, ni a l’estat espanyol. A més a primera hora de la tarda ens arriba la notícia que vol portar a terme un expedient de regulació al voltant de 300 treballador prop d’un terç de la plantilla que encara els queda.

Davant d’aquesta notícia vull fer les següents reflexions amb tranquil·litat:

S’ha actuat correctament en el tema Pirelli, la meva opinió és no. No ha actuat bé l’empresa, no ha actuat bé l’administració, no s’ha parlat clar des de bon començament, s’ha marejat la perdiu i les administracions s’han fet nosa entre elles, tots es volien penjar la medalla, el conseller Huguet, l’alcalde Camprubí, el nostre alcalde Sr. Ezequiel, etc.

Volia realment Pirelli construir una nova fàbrica com l’actual, la meva opinió és NO. Crec que volia i vol encara mantenir una presencia al Bages, però crec que només amb tema de logística.

Podia mantenir Pirelli la competència a nivell mundial sense, deslocalitzar-se, la meva opinió és NO. L’estat espanyol té normativa laboral encara avui vigent, com llei del contracte de treball substituïda en part per l'estatut dels treballadors, vigent del 1944. Podran ser competitives les nostres empreses en una Europa forta. La meva resposta és NO.

Seguiran d’altres empreses, multinacionals i nacional el camí de Pirelli, la resposta és SI. Si volen seguir vives, hauran de marxar. O molt hauran de canviar les lleis i les maneres de fer política, tot pot ser.

Era possible regalar una fàbrica, claus en mà amb cost ZERO per l’empresa, NO. Abans de portar a terme una operació d’aquest tipus crec que seria convenient un bon assessorament legal. El regals també tributen a l’impost sobre transmissions. No diguem mentides que després creen molta confusió i molta gent si juga el pa.

Crec que davant de l'actual crisi calen actuacions molt clares, i de moment cap administració està fent res de res, aquest és el perill més gran que tenim.




1 comentari:

Anònim ha dit...

El que tenim és el resultat d'una feina mal feta durant vint anys. Ara no era el moment d'anar a regalar uns terrenys i de facilitar-ho tot.

La responsabilitat es compartida entre l'administracio local i la catalana. No han fet res per potenciar que les empreses es quedin a la comarca i no han estat capaços, despres de tants anys de govern municipal, de crear i potenciar que industries potents vinguin a la comarca. I ara tenim el que tenim. Ara es poden posar d'acord per veure com es gestionen els acomiadaments, per fer formacio per a les persones en atur (ICV Manresa), sortir a R7 demanant millores d'infraestructures .... tot això queda molt bé de cara a la galeria. Però qui dels que fa 20 anys que es al govern es capaç de sortir i dir: "no he estat capaç de gestionar de manera correcta la creació i manteniment de llocs de treball"?

Tenim uns politics molt mediocres que son capaços de vendre moltes cortines de fum ( piscina coberta, grans escoles, aeroports,...) però la realitat objectivable és que no tenim llocs de treball i, senyors, questa és la base perquè tota persona i família pugui viure amb uns mínims de dignitat. La gent del carrer no tenim els seus sous, senyors, i vostes s'estan jugant el nostre sou, ocupant un càrrec politic que no genera la cobertura de necessitats de la gent del poble.