dimecres, 14 de juliol del 2010

Copagament sanitari...

Fa un parell de dies, el conseller Sr. Antoni Castells, insistia en que cal establir un copagament sanitari. Aquest copagament té unes propostes concretes. S'està estudiant la possibilitat de fer pagar entre 2 i 15 euros per vista al metge, dels medicaments ja paguem el 40 per 100 els treballadors en actiu. Pel què sembla també una quota reduïda pels pensionistes.
Davant d'aquestes propostes cal ser molt prudent. Però cal establir un copagament sanitari ? La meva resposta és sí, se'ns cap mena de dubte. Sobretot per evitar l'abús del sistema.
Però aquesta resposta afirmativa, també fa que tingui molts dubtes. Per exemple :
Si pago perquè no he de puguem triar metge ?
Si em pago un metge privat, tindre dret a la devolució de la despesa sanitari, amb un límit anual ?
Es paragan o copagaran els serveis d'urgències ?
Faran el copagament els "sense papers" ?
No sé perquè, però torno a tenir la sensació que serem els mateixos de sempre que pagarem, i seran els mateixos de sempre que no pagaran ni cinc.
Per cert, si als serveis d'urgències s'estblissin un copagament de 50 euros per visita us ven asseguro que no hi haurà ningú.
Per cert gràcies a Déu, que la proposta l'ha fet un conseller del tripartit, dels verds i esquerres de debò !!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,
comparteixo amb tu que cal un copagament sanitari, ara bé, el dubte que tinc quina és la millor fórmula. Està demostrat que són les persones de menys poder adquisitiu les que estan més malaltes, les que moren més i les que acudeixen més als serveis sanitaris. Si fem pagar per anar a urgencies incrementariem les desigualtats socials i això no ho podem permetre. El millor és un copagament en base al nivell de renda, com crec que haurien de ser les prestacions socials i ajuts públics i que ara, en moltes ocasions no son aixi. Cal pensar en un copagament, segur, valorant molt bé avantatges i inconvenients de cada una de les propostes.

Ramon Marquillas ha dit...

Algú , m'ha fet notar que caldria pArlar NO de copagament sanitari. La paraula exacta seria repagament sanitari, donat que ja s'està pagant la sanitat, a trevés de les nostres quotes directes, via nòmina i indirectes amb les nostreS cotitzacions empresarials.
En tot cas REPAGAMENT SANITARI !!