dijous, 3 de juliol del 2008

Metges a l’estiu a Sant Joan

Diuen que a Sant Joan ja no tenim metge pediatra, he de dir, que amb l’edat dels meus fills ja no estic al cas d’aquest temes, però crec que és una verdadera llàstima haver perdut aquest servei, i més amb la població d’infants del nostre poble. També m’han dit que durant l’estiu els metges de medicina general, no donaran hores, els mesos de juliol i agost. Qui vulgui anar al metge, haurà d’anar a l’ambulatori sense cita prèvia, i esperar que el metge el pugui atendre.

Quin bunyol !.

A més, han anunciat que els metges especialistes ja no tornaran als Centres d’Assistència Primària (CAP) de la comarca, tots els especialistes quedaran centralitzats a Manresa, al súper-mega-ambulatori de la plaça d’Espanya. Vaja una cosa positiva que teníem era la descentralització de serveis, ara tornem més enrere dels anys 80, quan va comenar-se la nova política sanitària de proximitat.

Que la sanitat s’encamini al desastre no m’estranya, tot va igual en aquest país, ara que els usuaris callin d’aquesta manera, és sorprenent. No tenim pediatre, no tindrem urgències, no tidrem res, tindrem un edifici gran, però més buit. Què fa el nostre ajuntament ? En té coneixement ? s'ha queixat ? Què farà ?
Això sí, tindrem a Sant Joan una súper presó !!.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Ramon,

com gairebe sempre,exposes un seguit de queixes i reclamacions,del tot licites per suposat, pero deixes de banda l'exposicio dels motius que han portat a prendre aquestes decisions i, encara mes important, algunes alternatives per solucionar aquests problemes.

¿La preso? no dubto de la base de les teves queixes, pero hem sembla que hores d'ara potser val la pena començar a deixar-ho de banda i mirar endavant. I aixo vol dir presentar un projecte politic alternatiu el caduc de PSC-ICV. No des de la critica gratuita (malauradament ens ho estem trobant sovint des de CIU, des del meu punt de vista) sino amb esperit constructiu.

Salutacions i felicitats pel BLOG.

Roser Filadora ha dit...

Em consta que els metges fan gecs i mànigues per donar-nos el servei mèdic, ja que no hi ha metges. Molts dies " han de doblar" perquè tinguem servei mèdic. Els primers de patir el desgavell són ells. Pel què sé aquests any no han sortit metges de família, perquè han allargat un any més aquesta especialitat, i a més, els metges catalans marxen a altres comunitats d'Espanya i a altres països, perquè allà cobren molt més i estan més ben considerats. Tot plegat, què fa la Generalitat perquè els nostres metges es quedin? Els Ajuntaments no poden instar a la Generalitat a moure's per evitar aquesta fugida?

Ramon Marquillas ha dit...

No critico la qualitat professional i humana dels metges de la seguretat social, segur que fan el que poden i més. Critico la gestió, més ben dit la mala gestió que se'n fa.

En una campanya electoral el PSC prometia que els metges tindrien 10 minuts per pacient. Ara no tenim ni metges !

Roser Filadora ha dit...

Benvolgut ANÒNIM:

Les queixes les ha de fer l'oposició, quan CiU governi serà l'hora d'arremengar-se i treballar de valent, demostrant la vàlua de les persones. Si ara CiU va donant idees a un grup carent d'elles, potser no els treurem ni amb aigua calenta. Cal que es noti que ni sumant (PSC+IC), no tenen empenta.192523

Anònim ha dit...

Benvolguda Roser Filadora:

l'objectiu d'un grup polític com CiU és només arribar al poder per aplicar un projecte polític o treballar continuadament per intentar millorar el poble mani qui mani?

La responsabilitat de millorar el nostre municipi recau únicament en l'equip de govern o en tots els regidors del ple, en tant en quan representants populars?

Tenint en compte la dificultat d'aplicar polítiques a nivell municipal, que creus que és més beneficiós per tot; treballar en positiu formulant propostes (i critiques, evidentment) o instalar-se en la crítica continuada, gratuïta fent ús de la demagògia en ocasions(llegiu "L'altre pregoner")?

Anònim ha dit...

SÓC ROSER FILADORA
Benvolgut anònim:
Has anat als plens de l'ajuntament? a les comissions? doncs si allà CiU fa propostes no es visualitza a nivell de poble, i qui s'apunta el gol? El poble va decidir que volia les idees i pojectes del PSC_IC, doncs endavant! Quan el poble decideixi que sigui CiU, els altres faran el mateix, treure els draps bruts de CiU i no donar idees. La política és així, uns fan i gestionen, els altres fan d'inspectors de la feina, si és que la fan, clar!

Anònim ha dit...

Sota el meu punt de vista la política no hauria de ser un "Tu gestiones i jo et controlo i/o machacho" sinó un "Tots som responsables de millorar el nostre poble". La lògica que tu defenses, crec, esgota als ciutadans i els fa perdre l'interés per la política.

Els plens de l'Ajuntament fa temps que semblen un autèntic circ. Els segueixo de prop.

Penso que l'oposició no es fa només fiscalitzant l'acció de govern (que també) sinó presentant projectes alternatius encara que, en alguna ocasió, el govern es pugui penjar la medalla. La gent no és tonta, i sap veure si la oposició té projecte alternatiu o simplement es conforma carregant contra l'acció d'un govern.

Salutacions

Anònim ha dit...

ROSER FILADORA
La teva teoria és perfecta i correcta, però perquè pugui ser factible caldria que tots els habitants del poble fessin un seguiment exhaustiu de la política municipal, fossin objectius i crítics (en positiu i negatiu). Mira, el factor PRESÓ ha fet molt mal a PSC-IC? No! Que al poble els serveis es va fer petits fa anys i en patim les conseqüències ara i en un futur immediat.Se'ls hi ha passat factura? No!I així faríem una llarga enumeració de despropòsits. CiU té un programa electoral que si l'equip de govern hagués volgut, en unes trobades s'haguessin consensuat treient el millor de cada programa, i plegats a treballar per Sant Joan. No ha estat possible.

Ramon Marquillas ha dit...

No sé que vol dir amb això que els Plens de l'ajuntament semblen un circ. Vol dir que algú fa equilibris ? no som nosaltres. Que algú fa el pallasso ? no som nosaltres. Que algú fa patir ? no som nosaltres.

Cada vegada tinc més sensació que els plens no serveixen de res, o gairebé de res.