diumenge, 4 de maig del 2008

Mals aires per Sant Joan de Vilatorrada


Ja fa temps que l'empresa Pirelli està fent l'estira i arronsa, la veritat crec que avui ningú sap que farà. Ja diuen que en millor dels casos es perdran 600 llocs de treball. Carai quina bona notícia ! No podrem ni tant sols col·locar els excedents a la presó, com a treballadors clar, per què com a interns si que hi tindran lloc, justet.
Com deia, mentre anem veien que farà la Pirelli, al nostre municipi i només en un parell de mesos, han tancat prop d'una desena de petites empreses de construcció amb una mitja de 10 treballadors és dir prop d'un centenar de treballadors ja són a l'atur i encara no s'acabat. Però les males notícies mai no venen soles.
L'empresa ubicada a Sant Joan TÈXTIL RIBA a comunicat als seus treballadors el tancament de forma esglaonada però imminent, diuen que abans de les vacances d'estiu tancarà, caldrà saber l'abast del tancament, però pel que sembla entre llocs de treball directes i indirectes podria afectar prop d'un centenar de treballadors.

Ja sé que aquestes tendències econòmiques són molt difícils de trencar, que la crisi de fa anys del sector tèxtil per l'entrada de productes de la xina, sumada a la baixada de la construcció baixada tipus "Dragon kan", sumada a causes estructurals, amb un abast mundial, una manca de liquiditat dels bancs. Fa que cada dia ho tinguem pitjor, no som únics. Ja ho sé. Però també sé, que a Sant Joan fa anys que es dorm a la palla, i que fins avui no ha fet res, res de res, per disposar d'un teixit industrial de qualitat, ni tant sols disposar de sòl industrial en condicions assequibles per a les empreses del nostre municipi, ni tampoc per les de fora. Ara com sempre, amb el tema de Pirelli el nostre ajuntament és vol posar les piles, però potser ja no hi serem a temps. Amb el tema de Pirelli correm el risc del Pa per avui i gana per demà.

Lamento per tots els treballadors de l'empresa Tèxtil Riba, el tancament de la seva empresa, al igual que lamento la política industrial del nostre municipi, que no ha estat dolenta , sinó que no ha estat res, simplement no ha existit, i això ara ja ho començarem a pagar. més ben dit ja n'hi ha que ho paga'n.

Gràcies una vegada més al tripartit, que està convertint aquest país en una caricatura del que un dia va ésser.
Ja qui no sap on viu, i d'altres que no volen saber-ho.
Però tranquils, segur que la culpa són els 23 anys del govern de Convergència a la Generalitat !!