dijous, 3 de febrer del 2011

100 Mites de la Ciència.

http://ciencia.ara.cat/centpeus/
Aquest llibre d’En Daniel Closa Autet, és un llibre molt divertit i fàcil de llegir, capítols curs i temes variats, tot i estar agrupats per matèries. Un llibre amb rigor i molt amé. Que pot llegir-se a estones, buscar el que t’agradà, però veureu com el deixareu sempre a mà per poder discutir aquest “falsos / no demostrats” mites de la ciència. Cal dir, que amb l’autor només compartim l’any de naixement i el pentinat, poca cosa més. Veureu que és un científic de debò:

“No és cert que fem servir únicament el 10% del cervell, que en lluna plena neixin més criatures, que els estruços amaguin el cap sota terra o que l’aigua de la pica giri al revés a l’hemisferi sud. Totes aquestes afirmacions són mites guarnits amb aparença de veritats científiques. Com tots els mites, poden tenir gràcia i resultar estimulants per a la imaginació, però sempre és important saber distingir entre mite i realitat. En aquest recull podem descobrir el que hi ha al darrere de cent d’aquests mites.”
Biografia:
Daniel Closa i Autet (Barcelona, 1961) és doctor en biologia i investigador del CSIC. Actualment dirigeix un grup de recerca a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. El 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb la novel·la Tots som parents. També és autor d’obres de ficció, com Setembre de passió i El secret de l’almogàver, i de divulgació científica, com Blocs de ciència i 100 enigmes que la ciència (encara) ho ha resolt.

Fitxa
Preu: 14.90€
ISBN: 978-84-9791-657-8
Nombre de Pàgines: 232
Nombre d'il·lustracions:
Mides: 15,5 x 23,3 cm
Enquadernació: En rústica
Data primera edició: Febrer del 2010