dissabte, 29 de maig del 2010

Canvis ??

Diuen, que a les properes eleccions municipals els PSC-PSOE de Sant Joan de Vilatorrada. presentarà un nou candidat després de 28 anys. No puc opinar sobre ell, només el conec de vista, no he parlat mai amb ell, ni em coincidit. En tot cas ben vingut a la guerra.
El que més greu em sap, és que l'altre possible candidat (l'altre) En Jordi Solernou, no sigui el cap de llista del PSC, crec que és una bona persona, força coneguda i amb una experiència de 6 anys al govern , que sempre és més que 10 a l'oposició, com jo. No acostumo a parlar del que fan els altres, el que m'importa és el que fem nosaltres, que tenim molta feina per fer. Però com deia en Jordi Solernou, pel que sembla pot haver sortit dolgut d'aquesta confrontació, en tot cas l'únic que veig que s'ha perdut un bon candidat pel nostre ajuntament.
Tot i que molta gent, diu que a última hora, encara podem tenir una sorpresa i veure de nou , el de sempre, no seria res d'estrany...

divendres, 28 de maig del 2010

Populisme.

Cal dir-vos que no cobro més de 100.000 euros l'any, però conec persones que els cobren, i fins i tot més. No sé que faran, però és evident que si jo cobrés aquest import, de més 100.000 euros a l'any només que en cobrés 100.001 a l'any, avui mateix marxaria a viure fora de Catalunya, podria empadronar-me per exemple a casa d'algun amic o familiar en algun poble de la franja a València, etc. Ja no diguem al País Basc, que això ja és un "xollo".
Certament els partits del Govern de Catalunya, han caigut en la demagògia Populista. Com és diu vulgarment se'ls ha anat l'Olla !! Pagar el 50 per 100 dels ingressos bruts !!!!

Per cert, alguns del que conec que cobren més de 100.000 euros a l'any, són del (PSC, ERC o ICV ) del tripartit. Doncs ja ho sabeu a cotitzar, i ja us ho fareu que si fos jo, us diria fins un altre, com faran la majoria.

El govern apujarà l'IRPF de les rendes de més de 100.000 euros i retallarà inversions

dilluns, 24 de maig del 2010

Sesancions confirmades.

L'any 1992 Espanya va construir el primer TGV, (AVE) el famós Madrid-Sevilla, per poder anar a la EXPO de Sevilla, allà on ara pasturen ramats de cabres (no és broma). Ja varem tenir la sensació de pressa de pèl. Aquesta sensació ara ha estat confirmada. Espanya s'han fet poques coses i la majoria malament. Seria impossible trobar un país amb desencert en les seves actuacions. En un article que us recomano se'n feina una bon estudi del que ha estat hi serà el TGV (AVE) per Espanya.

"Actualment Espanya té 1.800 quilòmetres d’aquestes línies en servei i 2.200 en construcció, molt per davant de la resta de països europeus. De fet, només la Xina, amb 10.000 quilòmetres en construcció, supera ara mateix la inversió espanyola. Tant França com Alemanya van descartar una inversió semblant a l’espanyola perquè la consideraven insostenible econòmicament. I això que Alemanya té un PIB de 3,2 bilions de dòlars i una població de 82 milions de persones i a França n’hi viuen 65 milions que sumen un PIB de 2,8 bilions. "

" L’economista Germà Bel ho té clar: “l’AVE ha estat el prototip dels anys meravellosos d’Espanya. És una inversió política, sense cap sentit des del punt de vista econòmic"

"Això vol dir que quan s’acabin els 2.200 quilòmetres que hi ha en obres, la factura de manteniment de l’AVE pujarà a més de 120 milions d’euros anuals."

Us recomano aquest fabulós article del diari AVUI així de clar i contundent :

AVE: la ruïna de l’Estat
L’Estat ha gastat 50.000 milions en projectes que no tindran prou viatgers per pagar el manteniment de les línies · Els Estats Units o França, molt més poblats, han descartat el model espanyol d’alta velocitat

divendres, 14 de maig del 2010

Quins ànims !!

Deutsche Bank cree que Grecia no será capaz de pagar toda su deuda

El presidente de Deutsche Bank, Josef Ackermann, ha señalado que Grecia no será capaz de pagar toda su deuda porque eso requeriría un "increíble esfuerzo".

Tot i que no cal ser un expert extraordinari, per veure que ni Grècia, ni Portugal (ni Espanya) podran fer front al deute, sempre ens queda(va) l'esperança.
Les mesures anunciades per en ZP al Congrés del Diputats, (No aprovades, fins avui) seran del tot insuficients.
Sense una reforma laboral en fotarem un tros a l'olla. Sense baixada de les cotitzacions a la seguretat social , no ens ensortirem.
Ni que rebaixam el sou dels funcionaris el 50 per 100, si les empreses no treballen , no hi haurà res a fer. Esperem que el Sr. Obama li expliqui al ZP com s'ha de fer, i demà tot arreglat.
-

El director general de estudios económicos del Banco de España (BdE), José Luis Malo de Molina, ha calificado hoy las medidas del plan de austeridad del Gobierno de "buenas y positivas", pero ha añadido que el Ejecutivo tendrá que abordar reformas estructurales "pendientes".

dimecres, 12 de maig del 2010

En el bon camí...

Qui és més de dretes, el PP o PSOE ? Carai quin problema més greu, sabíem que tots dos eren espanyols, però ara, a més sabem que tots dos són igualment de dretes....

Li ha costat al president Zapatero, canviar la seva política erràtica, de " ni si ni on sóc, ni sé que faig", del ara llenço 8.000 milions d'euros amb pla ZP (2009), ara en llenço 5.800 (2010) amb Pla FEOS, quina desgràcia de president i de govern ! Sort, però que Europa i els EEUU tenen més poder que ningú, i a més tenen els diners ......

Zapatero reduce el salario de funcionarios y altos cargos y congela las pensiones

Zapatero fa retallades després de la trucada d'Obama

Zapatero redueix un 5% el sou dels funcionaris, congela les pensions i suprimeix el 'xec nadó'

M'agradarà sentir el discurs del "progres" i la veure i sentir con ens justificaran la retallada de drets socials, que diran ara ? El contrari del que deien la setmana passada ? Ara farà cas a les peticions del PP, els donaran la raó ? Viure per veure ....

Per cert l'ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, podria estalviar-se uns 80.000 euros aquest any 2010.

dimarts, 11 de maig del 2010

Bones iniciatives.


Diari AVUI

La independència arribarà abans que la sentència”

“El TC Fa molt ben fet! Ha de vetllar per la Constitució Espanyola, jo faria el mateix”. “Els partits s’han d’unir per proclamar l’Estat català al Parlament”. “Als segles XIX i XX vam encaixar amb Espanya perquè era negoci. Però ara hi perdem, i cada vegada ho veuen més empresaris”

" Ramon Carner és el pare del Cercle Català de Negocis, patronal independent i independentista que va camí del miler de membres. Són comerciants i petits i mitjans empresaris que tenen un objectiu clar: l’Estat propi perquè l’economia catalana i el seu teixit productiu guanyin competitivitat a nivell global. "

La iniciativa promoguda pel Centre Català de Negocis és una més, de les que poc a poc, la societat civil va fent un camí paral·lel, per millorar les condicions de vida de les persones que viuen i treballen a Catalunya. Si no tenim bones empreses, que es guanyen bé la vida, difícilment tindrem feina i bons salaris, bones pensions, etc.

Cada dia més ens estem acostumant a repartit la misèria.

Notícia d'avui que ben aviat podria ser a l'estat espanyol, preocupar-se pel bens estar de les persones a travès de la sobirania nacional també, és fer política, procurar un demà millor per tothom :

¨ Rumanía bajará a partir de junio próximo las pensiones un 15% y los salarios de los funcionarios un 25% para salvarse de la bancarrota, según ha anunciado el presidente rumano, Traian Basescu, en Bucarest. Esta medida, junto a otras tomadas en un país donde los salarios públicos medios rondan los 500 euros, han sumido a la sociedad en la consternación.

Que voldrem ser en el futur ? Ara ens podem fer la pregunta.

diumenge, 9 de maig del 2010

NO servirà de res !

Fa uns dies que estic descol·locat, no entenc res de res. Des de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb altres partits i formacions demanen la renovació dels magistrats del tribunal constitucional. Segons diuen van esgotar el seu mandat fa anys. Però la meva pregunta : De què servirà renovar els magistrats del tribunals constitucional ?
De què i perquè canviar aquest per uns altres, també nomenats pel PP o pel PSOE ?
Què esperem doncs, que en lloc d'anul·lar 50 articles, si els canviem només n’anul·lin 25 ?
Lamento tenir algunes coincidències, però en aquest cas, estic totalment d’acord amb la decisió d’Esquerra. Cal fer tenir més paciència amb estatut retallat fins a l'infinit, per la prudència, pels pactes tàctics, per les corts, etc.. i ara encara falten els dels constitucional !!!!
Això no servirà de res. Tampoc crec que es pugui estar en un govern amb Sr. Montilla i fer veure que anem cap a la independència. Si alguna cosa m'ha quedat clara és que els socialistes governaran a qualsevol preu , amb Catalunya o contra Catalunya a l'estil Patxi López, o l'estil Montilla, tot s'hi val.
El que cada tinc més clar és, què ni estat federal, ni romanços, ens avocaran ens agradi o no ser independentistes,

dilluns, 3 de maig del 2010

1r de maig desert !!

Fa uns anys recordo la manifestació del 1r de maig, i sobtava veure la força i l'energia dels sindicats. Els parlaments, les banderes , els cetenars de treballadors manifestant-se, etc..

Però, ara sobte encara més, que en un estat amb més quatre milions i mig d'aturats,(d'ells molts més 600.000 a Catalunya) no vaguin ni aquest (els aturats ) a la manifestació.

Una concentració amb tots els aturats de l'estat, manifestant-se contra la política del govern de Madrid seria espectacular. Però no patiu, que els sindicats, estan més preocupats per la nostra jubilació, que no pel treball.

No tornaré a expressar el meu desencís, amb les actuacions (o amb la no actuació) dels sindicats, però pel que veig no sóc l'únic.

L'article d'en Marc Vidal n'és un bon exemple :

Artícle de Marc Vidal al seu Bloc

La meva pregunta : a quí defensen els dindicats ?