dimecres, 24 de febrer del 2010

Ara si, que anem bé......

Segons informa el diari AVUI ( ho sento Sergio) el dèficit de l'estat està als núvols.
La meva pregunta : Què haurà de passar en aquest país (Espanya) per què el govern pregui mesures, bones o dolentes per afrontar la situació.
Arribarem als 5.000.000 d'atuats, prop del 25 % de població activa ?

El dèficit estatal es triplica en un any

L'Estat va registrar al 2009 un dèficit de 99.785 milions d'euros davant el saldo negatiu dels comptes estatals de 2008 que va ser de 30.572 milions

Nota del Blocaire :
En Sergio m'ha retret en massa ocasions faci referència al Diari AVUI (sóc subscriptors de fa molts anys) és el meu diari.

4 comentaris:

Sergio. ha dit...

Una persona ha de ser suficientment crítica per tenir a les seves mans diversos exemplars de diaris i veure com cadascun d'aquests interpreta les notícies. Però jo no sóc ningú per donar-li consells, es pot quedar amb la visió segmentada, partidista i manipulada (a més de manipulable) que li ofereix el diari Avui. També li recomano un altre anomenat eleconomista, per la Facultat d'Economia i Empresa se'l coneixen bastant bé.

Respecte l'increment del dèficit estatal, l'opinió que puc aportar sense ser economista ni estudiar-la profundament és que hi han moltes de mesures per aplicar, però de fòrmules màgiques com les que proposava l'altre dia per a dur a terme una capitalització de les pensions, per exemple, i evitar que s'enfonsi l'actual sistema, no n'hi han.

Es poden seguir les indicacions del FMI, incrementar i desenvolupar la inversió pública mitjançant l'establiment de baixos interessos, baixar els impostos, o introduir crèdits per escalfar l'economia (a l'estil keynessià)... A casa li aclariran molt millor, jo estudio unes altres coses que, no obstant, depenen molt de les actuacions que es realitzin en aquest camp. Per tant, m'interessen bastant.

La despesa pública es podria disminuir, la despesa social també, i li podriem treure els 426 euros de prestació d'atur a les persones que s'han quedat sense feina i no en troben una. Ara bé, l'Estat té persones ben formades, no crec que facin les coses pr fer-les.

Ramon Marquillas ha dit...

La notícia , és notícia , per això només en destaco el titular, res més.
Segons quins diaris no ells llegeixo per prescripció mèdica.
Estic d'acord amb tu l'estat podria fer d'altres coses. Aquestes que fa, només són per por i per electoralisme, no les fa ni tant sols per ideologia ni per convicció.

L'estat segurament té persones ben formades, i intel·ligents molt intel·ligents, ara no sé on les té.

Només sé que des de finals de l'any 2007, això no va. Ja som 2010 , torno a dir-li que més haurà de passar ?

La sortida no la veig, el final del túnel, ningú sap quan serà.

Si arribem als 5 milions d'aturats, ja en parlarem, tant de bo m'equivoqui.

Grècia, que causa pànic a Europa té un dèficit del 13 per 100 del PIB, Espanya ja supera de llarg 11 per 100.

Ramon Marquillas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El problema és el de sempre; com solucionem els problemes? apretant els cargols a qui pot o a qui no pot? El gobern (mal anomenat "socialista") ho té clar. Cal apretar a les classes mitjanes en comptes de grabar els grans capitals i (sobretot) els moviments especulatius. Pujar l'IVA (que el paga tothom) no és la solució. La solució és pujar els impostos als més rics, grabar amb impostos qui més contamina o qui no té comportaments socialment responsables, retallar despesses superflues de l'administració i repartir la riquesa en forma de serveis públics.