dijous, 10 de desembre del 2009

Alguna cosa falla, no ?

Uno de cada dos mayores de 50 años está en paro o jubilado

Uno de cada dos trabajadores varones de entre 50 y 65 años de edad está en paro o prejubilado, situación que es aún más grave en el caso de las mujeres, según un estudio coordinado por el sociólogo y catedrático emérito de la Complutense Juan Díez Nicolás.

Llegir la notícia

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivament. Falla el model economic neoliberal que voste y el seu partit defensen. Model que genera riquesa (per uns quants), destrueix el medi ambient y anteposa el benefici economic al benestar de la gent.

Josep J.

Ramon Marquillas ha dit...

Li recordo que el mur de Berlín, fa anys que va caure. Que fem tornem a l'economia planificada ?
Per cert, qui governa aquest país a tots nivells és l'esquerra de fa uns quants anys.
Curiosament l'esquerra ja ens va portar una vegada a la ruïna. Ara tornem pel mateix camí.És curiós que del mar govern, en tingui culpa l'oposició.
Precisament falta més liberalisme a la nostra economia, i reformes a tots nivells : laborals, sanitàries, etc..
Per exemple una reforma que a vostè no li agradarà : Actualment la seguretat social estableix reduccions de quotes als treballadors a partir del 60 anys, proposta : Veien la situació perquè no s'estableixen a partir del 50 anys per exemple ?? Això per vostè també és liberalisme ?
La meva definició política en tot cas i en una adaptació seria la de socialdemòcrata (Que no té res a veure amb el socialisme democràtic).
En tot cas quin és el seu models de país Cuba, Veneçuela, Marroc, França, Itàlia ?? M'agradaria saber-ho.

Sergio ha dit...

Si ja sabem que s'amaga darrere de la socialdemocràcia, no fa falta que ens faci unes referències de Joan B. Culla. La història ho demostra. La socialdemocràcia us ha servit a tots els defensors del capitalisme pur per amagar-vos rere una màscara mitjançant la qual us permeti presentar-vos com a persones obertes, reformistes, defensores del lliure mercat, liberals, i, sobretot, LLIURES. Quan la majoria serieu capaços de fer negoci fins i tot ab les vides dels més propers, ho penso sincerament. És la socialdemocràcia del senyor Botín i del senyor Fernández Ordóñez, la mateixa que ens hipoteca la vida i el nostre futur amb treballs precaris. La de privatitzar beneficis i socialitzar-ne les pèrdues.
Diu que cal una reforma laboral, una altra!! I que ho digui Ramon, i tant que falta una reforma laboral, però totalment oposada a la que vostè vol. No més acomiadaments improcendents durant l'embaràs, no a la vulneració dels drets d'associació i sindicals, no més retalls salarials, prou acomiadaments lliures amb la benentesa política!
I que sapiga que el model Cubà i Veneçolà, per exemple, no és simplement un model de país quan vostè es refereix a ells. No farem classes d'història ni d'economía, perquè vostè segur sap tot l'ideari internacionalista i de la Unuí Soviètica, a la qual tant en fa referència. Però una cosa està clara i estem d'acord, s'ha de canviar el sistema de producció, però per tal de treure-us el poder que teniu els liberals a les vostres mans: la decisió sobre ls nostres vides.

Anònim ha dit...

Estaria be que els "liberals" com voste ens expliquesin de quina manera pensen gestionar l'economia. Mes concretament, d'on cal retallar:

- Retallem pensions?
- Eliminen la sanitat universal i gratuita?
- Acabem de privatitzar els serveis socials?
- O potser deixem l'educacio en mans de la iniciativa privada?

Estaria be que totes aquestes coses que tant agraden als votants les poguessin explicar regidors "liberals" com voste. Per exemple, en el proper panfletillo (des)informatiu de CIU.

S'atreviran a explicar-ho o potser tenen por?

Josep J.

Anònim ha dit...

Vosté sr. Marquilles és d'aquells que demanen i reclamen quant menys ESTAT..millor! Potser si vosté es pot permetre una escola privada, una sanitat i pensió tambè preivada...però no tothom! Cal un estat del benestar ampli, per tant, calen uns impostos elevats per mantenir aquest sistema, com ara dinamarca, suecia o belgica, territoris on la pressió fiscal és molt mès superiror que a Catalunya. Perquè doncs CiU no està afavor d'una reforma fiscal de puja de impostos? Perquè no han de tributar les grans fortunes (SIMCAV) com a rendes del treball i nomès tributen al 1%? Aixó es el que no vol el seu partit, llògicament defensant els interessos dels seus electors, que es molt respectable, com exemple el Sr. Alavedra o en Prenafeta, que en menys de 24 hores "troben" un milió d'euros per pagar una fiança!!! Aquest ès el seu ideal de pais? Doncs anem arreglats

LLuís

PDA: Gràcies per publicar les meves opinions, aixó demostra el seu esperit democràtic.

Ramon Marquillas ha dit...

Benvolguts amics :
Sabeu aquell acudit que diu :
Entra un Sr. en Bar i li diu al cambrer.
-Posi'm un cafè i un croissant.
-Respon el cambrer no en tenim de croissants.
-Ai, doncs posi'm un cafè amb llet i croissant.
-No Sr. NO en tenim de croissants !
-Ai, doncs posi'm un tè i un croissant.
-No Sr. No TENIM de croissants !!!.

Doncs això és igual, governi qui governi, més tard o més d'hora. haurà d'afrontar reformes.

El pacte de Toledo és reunirà properament, per reformar la Llei de pensions, dels actuals 15 anys, es passarà a 20 anys. també en l'ampliació de la Base de càlcul. I molt segurament és retardarà l'edat de jubilació, caps els setanta anys.

Més tard o més d'hora es farà la reforma del mercat de treball. En funció de la valentia del que governi. Per cert el governador del Banc d'Espanya la considera imprescindible (És socialista del PSOE Sr. M A. Fdez Ordoñez)

La Llei d'educació, anirem un model concertat i universal, aquesta és la idea a molt llarg termini.

La Sanitat. Pregunta : Sanitat pública Sí, Gratuïta ? Ja en tinc els meus dubtes. Però anem a un model mixt.

Reforma de la funció pública, necessària. (Funcionaris)

Rebaixa d'imposts necessària, si volem que quedi alguna empresa on treballar.

Respostes :

Pregunta 1
Perquè doncs CiU no està afavor d'una reforma fiscal de puja de impostos? Perquè no han de tributar les grans fortunes (SIMCAV) com a rendes del treball i nomès tributen al 1%? Aixó es el que no vol el seu partit..

Resposta : Durant 6 anys que fa que governen els seus amics del PSOE, no han tocat ni una coma d'aquesta Llei (Que no és ben bé com vostè diu) Ara se'n recorden , no ?

Pregunta 2 :
Estaria be que els "liberals" com voste ens expliquesin de quina manera pensen gestionar l'economia. Mes concretament, d'on cal retallar:

- Retallem pensions?
- Eliminen la sanitat universal i gratuita?
- Acabem de privatitzar els serveis socials?
- O potser deixem l'educacio en mans de la iniciativa privada?

Estaria be que totes aquestes coses que tant agraden als votants les poguessin explicar regidors "liberals" com voste.

La retallada Pensions és produirà, mani qui mani. li agradi, o no és qüestió de gust, és qüestió de diners.
Qui està fent passes de gegant per eliminar la sanitat pública , tal i com la coneixem són els seus amics del PSOE. En vol un exemple : Sant Joan de Vilatorrada, amb l'eliminació del servei d'urgències nocturnes, per donar-les a FUNDACIÓ PRIVADA ALTAHIA. No cal que vingui la dreta a privatitzar, ja ho fa l'esquerra.

L'educació, El models de les escoles bressol, implantades pels ajuntaments socialistes de Catalunya, anirà cap les altres escoles. Titularitat pública i gestió privada.

No té sentit privatitzar els serveis socials, No sé que vol dir amb això.

Pregunta 3

Diu que cal una reforma laboral, una altra!! I que ho digui Ramon, i tant que falta una reforma laboral, però totalment oposada a la que vostè vol. No més acomiadaments improcendents durant l'embaràs, no a la vulneració dels drets d'associació i sindicals, no més retalls salarials, prou acomiadaments lliures amb la benentesa política!


Resposta 3

Si les empreses són claus per crear ocupació, caldrà canviar les normes laboral. L'acomiadament improcedent no hauria d'existir, en això i estic d'acord. Si l'estat vol fer Lleis de protecció social les haurà de dotar econòmicament, d'altra manera són bunyols (Com tantes altres coses).

Si Catalunya i l'estat espanyol volen competir a nivell mundial, hauran de canviar molt les coses.

Moltes Gràcies per la vostra participació.

Atentament,