dissabte, 30 de maig del 2009

Comerç a Sant Joan (1)


ASSOCIACIÓ DE BOTIGUERS I COMERCIANTS DE SANT JOAN DE VILATORRDA

A Catalunya pleguem cada dia, segons la PIMEC, 50 comerços. No cal dir que el comerç no és una excepció davant de la crisi.
Però aquesta caiguda del consum que ens porta a veure el tancament de comerços, només és el començament. Aquest fet portarà a fer caure els preus dels lloguers, dels locals, etc.
Avui el petit comerç ha de competir contra els grans: les grans superfícies, i com diu la dita amb una mà lligada a l'esquena.
Sant Joan, sobretot el dissabte al matí, ha patit en els últims mesos una caiguda brutal. Veure els comerços buits siguin del que siguin sense excepció: de verdura, informàtica, queviures, petits supermercats... Fins i tot els bars es veuen sense gent. Segons diuen, la caiguda de vendes va del 30 al 80 %, fet que els farà a la majoria inviables en un termini de pocs mesos.
En la majoria de casos ofegats pels autònoms, el lloguer, la llum més 20% en un any, els mòduls (IRPF).
També s'ha de dir que a Sant Joan no s'ha fet cap política de suport al comerç, repeteixo: cap. Per cert, tenim un regidor de comerç a Sant Joan.
El teixit comercial apart de ser una model econòmic, és també un model de ciutat, de vila i de convivència.
Malauradament, totes les polítiques que avui s'estan portant a terme no estan fetes i no són per afavorir el petit comerç.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Presenti alternatives. Que farà CiU quan arribi al govern de Sant Joan en matèria de comerç? Quin és el seu pla d'actuació previst?

Expliqui tot això a la gent i que vagi corrent la veu.

De debó son una alternativa? Doncs que se sàpiga. N'hi ha més d'un i de dos farts d'aquest Ajuntament "posa-presons".

Ramon Marquillas ha dit...

Sóc contrari a publicar comentaris d'anònims, tot i així faig una excepció. En els nostre programa electoral varem fer referència al comerç i actuacions, con ara un pla de comerç local. Programes efectius i amb diners de promoció i suport.
El que si et puc prometre és que com mínim farem alguna cosa.
Pregunta a qualsevol comerciant de Sant Joan quin suport ha rebut del seu ajuntament.
Gràcies per llegir aquest bloc.
Ramon Marquillas