diumenge, 26 d’octubre del 2008

Editorial REGIÓ 7

Clique-lo per veure'l millor
La factura misteriosa, un editorial de Regió 7 llegiu-lo val la pena.

divendres, 24 d’octubre del 2008

Jaume Marquilles / Marquillas


L'origen del cognom Marquilles original i Marquillas castellanitzat, és el mateix, existeix una branca de família, amb diferent manera d'escriure el cognom, però en definitiva és el mateix. És un cognom força estès cap a les comarques de Lleida, a poblacions com Guissona, Tàrrega, Els plans de Sió, etc. Tot i que no és molt freqüent a casa nostra, tampoc és estrany. Pel que sembla prové de la Catalunya Nord, avui França. Aquest cognom surt ja el segle XIV, ja està documentat a casa nostra.

El més conegut és Jaume Marquilles (Barcelona, c. 1368-?, 1451) Juris-consultó català. Vicari general de Vic (1428) i vicecanceller de Martí el Humà. Va escriure “Comentaria super Usaticis Barcinonae” (1505), va dirigir els consellers de Barcelona. Això no sé si seria el Carod de l'època, com a mínim per l'honor familiar, espero que ho fes més bé que aquest pallasso d'esquerra. Però pel que es veu, en el camp de dret català surt moltes vegades

A Barcelona tenim la Plaça de Marquilles (Barcelona ciutat, i Sabadell) Dedicada a la distingida família catalana. En són importants representats: Jaume Marquilles (Barcelona 1368 - 1451). Jurista. Amplià els Usatges (1448). Pere Marquilles, conseller el 1473. Bernat Marquilles, conseller el 1475.

Esperem poder continuar tres segles més, com a mínim.

dissabte, 18 d’octubre del 2008

Ara li fan el mànec

Conten que un carnisser del mercat de Sant Agustí de Barcelona portà un ganivet a esmolar a un daguer del carrer de Carders. Li digué que li duia pressa i que l'hi esmolés com més aviat millor. El daguer li contestà que podia anar-lo a cercar a la tarda. El carnisser hi anà i no estava llest. L'hi va fer tornar, i tampoc no ho estava. El carnisser va haver de fer molts viatges a casa del daguer, tants que, de tant temps que va passar, el daguer ja ni es recordava del que havia de fer al famós ganivet; i un dia, així que veié entrar el carnisser, sense saber que dir-li i per treure-se'l de davant, li digué: " Ara li fan el mànec"

dimecres, 15 d’octubre del 2008

L’informatiu


El Grup socialista de Sant Joan de Vilatorrada a tret l’informatiu, en recomano la seva lectura. En l’equip redactor, compta amb la presencia de P. Fabra. No mireu les faltes d’ortografia, són incomptables.

Sincerament, em costa de creure que el Sr. Ezequiel Martinez Mulero insulti a les persones cegues o afectades d’autisme. Jo sé que el Sr. alcalde és més bona persona, del que allà reflexa. No puc creure el que llegeixo. He sentit i sento vergonya aliena per tots els seus companys de l’equip de govern. Però és clar, que xuclar de la mamella, com diu el Sr. alcalde ha de comportar menjar-se alguns gripaus.

Llegiu-lo.

Per cert, ni una sola paraula del tancament de TÈXTIL RIBA, ni de l’expedient de PIRELLI, que es presenta avui que ens deixarà el poble de Sant Joan amb prop d'un miler d’aturats. D’axó res de res.

El Grup socialista de Sant Joan, us vol vendre que aquest cotxe de la foto, és el nou Ferrari últim model !!

Ara li fan el mànec.

dijous, 9 d’octubre del 2008

ZP el més ben assessorat del món.

http://www.abc.es/20081009/nacional-politica/zapatero-mantiene-moncloa-plena-20081009.html

El Sr. ZP té 644 assessors amb un sou mitjà cada un d’ells de 46.000 € euros any, en total gasta 28,3 milions d’euros a l’any.

Ja tothom accepta la corrupció institucionalitzada, en especial quan governa l’esquerra progressista. A Sant Joan en tenim moltes proves, si fem una presó, si podem ens hi col·loquem tots, família inclosa ; com a cap d’estudis, o bé els posem com a administratius "encara que siguin analfabets", guardes, vigilants, per dispensar medicaments, i el que faci falta. També i si cal tota la llista de la candidatura, la qüestió és posar les mans a la cassola i menjar-ne. Tot és normal i justificable, si tinguessin vergonya com mínim haurien dimitit, però ja sabem però, que no en tenen i que en política han vingut a omplir-se butxaques, faltaria més, servir no, servir-nos que és diferent.

Tothom trobarà el més normal del nom que en ZP i el seu tarannà sigui aquest, gastar el 77,5 % més que l’Aznar, ui aquell era de dretes.
Com deia, el trist da la societat, és acostumar-nos a la corrupció institucionalitzada, la contractació a dit, la opacitat, el favoritisme i la despesa sense control.
Fotem una presó a col·locar-nos tots, i si podem dinar cada dia pagant algú la Diputació, l’ajuntament, la Generalitat , etc.. la qüestió és no gastar-te mai ni un duro dels teus.

El "fotut" no és que ens robin i que se’n aprofitin, el més greu és que nosaltres ja no tenim ni capacitat de sorpresa.

Com deia aquell , ara li fan el mànec......

diumenge, 5 d’octubre del 2008

PAPER MULLAT

Els pressupostos generals de l'estat pel 2009, diuen els experts són paper mullat, és a dir, no tenen res a veure amb la realitat de l'estat.

Amb les següents característiques :
Mesures per combatre la crisi 0
Mesures per combatre el malbaratament dels diners del contribuent 0
Contenció despesa pública 0
Mesures estructurals, reforma de les pensions, reforma cost acomiadament, etc 0

No sé si els passerells de CiU picaran l'esquer i els donaran suport al pressupost, espero de tot cor que no. Primer per què són irreals, són innecessaris, són falsos, no toquen de peus a terra i no es compliran.

A més us faig una aposta el nou finançament donarà 0 euros de més a Catalunya. A l'estat no hi ha un duro. Per què encara que en els donessin la baixa de recaptació de la Generalitat ens deixaria igual, es a dir increment 0,pel 2009. Per tant, i en més de 20 anys de democràcia no s'han complert mai les pressupostos de l'estat. Igual que l'ajuntament de Sant Joan.

Per acabar una anècdota que va passar a mi. L'any 2004 al Consell Comarcal del Bages, presentada pel Sr. Rubio, varem apropar una moció d'ICV , en la qual ens felicitàvem, per que el diputat al congrés del grup d'ICV, va aconseguir incloure una partida pressupostaria de 6 milions d'euros, per a la millora de la línia de tren de RENFE en Manresa i Lleida. Signada i aprovada pels pressupostos de l'estat, vostès l'han vist l'inversió, doncs jo tampoc.

Com diu aquella dita tant catalana PROMETRE NO FA POBRE.......

divendres, 3 d’octubre del 2008

Noves presons a Catalunya

Notícia Diari AVUI :
No calen comentaris a les declaracions d'aquesta setmana del Sr. Albert Batlle, s'expliquen soles:


"Lleida.- El secretari de Serveis Penitenciaris Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, ha dit aquest dijous a Lleida que el Govern té la voluntat de tirar endavant el Pla d'equipaments penitenciaris, en què s'hi inclou la construcció del centre els Plans de Tàrrega, però ha afirmat que el desenvolupament del Pla 's'haurà d'anar ajustant a les necessitats del moment' tenint en compte 'el rigor pressupostari i les necessitats canviants del propi sistema d'execució penal'. Així Justícia no vol posar cap calendari en aquests moments per la presó de la capital de l'Urgell tot i que Batlle ha garantit que està prevista la seva construcció pels pròxims anys."


No serà que el model de presó, com la de Sant Joan de Vilatorrada, resultarà del tot insostenible? Més de 100 milions d'euros fer-la.

Per cert, si aquestes presons no és fan. Quants presos tindrà la de Sant Joan? 700? 1000? 2500? El temps ho dirà.

Com sempre però, ens han enganyat una vegada més.........


Centre Penitenciari Finca de les Torres del Bages

Sant Joan de Vilatorrada