divendres, 28 de març del 2008

Urbanisme a Sant Joan de Vilatorrada

El mes de maig de l’any 1999 del segle passat, és dir ara farà nou anys, vaig entrar a l’ajuntament, com a regidor pel Grup Municipal de CiU conjuntament amb l’Àngel Capdevila de Sant Martí de Torruella, en aquella legislatura. Per la banda socialista recordo a En Joan Casellas, que poc desprès va presentar la seva dimissió com regidor, per estar en contra del Pla d’urbanisme, que va aprovar l’ajuntament. Per cert, recordo la gran intervenció Iniciativa els Verds, en l'aprovació del Pla, parlant del gran valor dels sòl agrícola de la finca de Les Torres i en concret dels camps per sobre el Pla dels Vinyats II, just allà on hi ha la seva presó. NO cal dir que els socialistes governaven en majoria absolutíssima més Iniciativa, esquerra no va obtenir representació a l’ajuntament, l’única oposició eren nosaltres dos. Recordo que la mostra posició, gairebé després de 3 anys de discussió, entre ells, va ser el vot contra el Pla General d’ordenació urbana, que se’ns va presentar per considerar-lo irreal, i excessiu. Se’ns va dir que era un Pla d’urbanisme a 20 anys vista. Doncs ja en fa 6 que es va aprovar i s’ha demostrat TOT el que varem dir en el seu dia. ÉS UN PLA URBANÍSTIC IRREAL I EXCESSIU. Els temps ens està donant la raó, si a tot això i afegim una paràlisi en l’activitat de la construcció, no cal dir res. Per això, no s’ha fet res.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon,
els d'ICV sempre fan el mateix. Per estar al poder ho aproven tot. Van aprovar un Pla especial de proteccio de les Torres (ICV + PSC) i despres aproven que es faci una presó (PSC + ICV).
Van estar en contra el trasvassament de l'Ebre (ICV i PSC) i ara voten a favor del trasvassament del Segre. Aquesta es la seva vida. Tenen una ideologia que diuen defensar, estant sempre al costat del poder i, per mantenir-lo, ho aproven tot buscant-li totes les justificacions possibles i anant en contra de les opinions que ells mateixos havien tingut un temps enrera. Noi, ja ho veus, el poder!!!! Grans paraules, grans discuros, molta ideologia pero a votar el que faci falta per no perdre el poder.... un sou de 3000 euros no es guanya en una fabrica treballant tot el dia ( i defensen els treballadors!!!!!)

Anònim ha dit...

Hem sembla que l'altra dia va sortir publicat a Regió7 que ha Sant Joan de Vilatorrada es desenvoluparia unes 8 hectares, de les que, el 50% dels pisos serien de protecció oficial, tan necessitats pels joves, i no tant joves com jo. Jo no se si aixó es bó o es dolent, peró cal que l'administració faci alguna cosa en temes d'habitatges. Es una vergonya hipoteques que estan pagant els nostres fills. Cal que algú hi posi fre, potser aixó es una solució. Caldrà veure que passa. I per cert, deu ni dó, sempre parleu en aquest bloc de Iniciativa, si que tenen poder al vostre poble.

records

Pilar

Ramon Marquillas ha dit...

No ICV no té cap poder és això precisament el que dic, que fan un discurs, però després faran el que els digui el Sr. alcalde.
Allò que en el planejament urbanístic tenia tenia un gran valor agrícola, al cap de quatre dies,ja no val res. Com el tema de l'aigua, No al Transvasament, que el volem fer nosaltres, haurien d'haver dit els d'ICV.
Per cert, els pisos de promoció pública no els regalen, en la majoria d'ocasions a qui els hi donen, no poden ni constituír l'Hipoteca i l'han de deixar.
Els nou sòl urbanitzable de promoció pública, s'hi s'arriba a fer, va per llarg. Ja veurem si l'ocupen els joves de Sant Joan, o el tripartit té d'altres interessos, com buidar entorns de l'àrea Metropolitana de Barcelona. Temps al temps.
A Sant Joan, no només joves necessiten pisos, sinó que també els necessiten, la gent gran, de mitjana edat, adaptats, etc.
Els que ven segur, és que els propietaris dels terrenys, encara han de dir-hi la seva.
Per cert, una cosa és fer pisos pels joves i l'altre moure una operació d'especulació immobiliària pura i dura, que vol fer de prop de 2,000 habitatges i això ICV, també s'ho menjarà amb patates.

Anònim ha dit...

I tindrem molts pisos però les prestacions socials del poble seran les mateixes que fa 20 anys... a part de la presó, és clar!!!!

Està be trobar un pis a preus assequibles tot i que ha d'anar acompanyat sempre d'uns serveis socials i sanitaris que donin cobertura a la població